Start van hoofdcontent

Sport

nl

Benschop en De Jong bezorgen Jong AZ vervelende avond op De Vijverberg

30 september 2022, 22.03 uur · Aangepast 1 oktober 2022, 13.24 uur · Door Milton Pus

Jong AZ heeft op bezoek bij De Graafschap verloren. Charlison Benschop en Siem de Jong waren trefzeker op De Vijverberg. Daardoor bleven de punten in Doetinchem: 2-0. 

Foto: Jong AZ - Pro Shots / Stefan Koops

Het was uitgerekend oud-spits van AZ, Charlison Benschop, die zijn oude ploeg pijn deed. De voorzet was van een andere voormalig AZ’er Robin Schouten: 1-0. De Alkmaarse beloften kwamen in de daaropvolgende fase niet verder dan afstandsschoten. De thuisploeg bleef het meest gevaarlijk. Eerst was het Giovanni Korte, die een voorzet net voor het doel langs schoot. Niet veel later moest Sem Westerveld gestrekt bij een harde pegel van Benschop. 

Jong AZ kroop hierna steeds meer uit de schulp. Al kwam de ploeg niet verder dan twee schoten van afstand. Een vrije trap van Mischa Engel werd over de lat getikt door Hidde Jurjus. Op slag van rust probeerde Yusuf Barasi het van afstand, maar ook deze inzet was een prooi voor de goalie. 

Hoop aan gort

De hoop van Jong AZ werd in de tweede helft de grond ingeboord. Oud-Ajacied Siem de Jong kopte raak uit corner van Alexander Büttner: 2-0. Hierna moest Westerveld redden op een schot van Korte. In de tegenstoot schoot Iman Griffith recht op Jurjus.

De rebound van de ingevallen Mexx Meerdink werd ternauwernood van de lijn gehaald. In de slotfase kreeg Danzell Gravenberch, broer van Ryan, nog een kans. Opnieuw bleek Westerveld spelbreker, maar de punten bleven in Doetinchem.

Jong AZ staat door het verlies op de negende plaats. NAC Breda komt volgende week op bezoek in Wijdewormer. 

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Goes, Stam (Poku/77), Engel (Dekkers/46); Twisk (Schouten/70), Buurmeester, De Jong; Griffith, Barasi (Meerdink/46), Allouch (Addai/70)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52