Eerste doelpunt Giousis niet voldoende voor volle buit Telstar

De geschiedenis herhaalde zich voor Telstar op vrijdagavond. Net als tegen VVV-Venlo gaf de ploeg in de slotfase een zege uit handen. Goals van David Min en Christos Giousis bleken niet voldoende tegen Jong FC Utrecht: 2-2.

De eerste treffer van Christos Giousis was niet voldoende voor de zege - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Op voorhand leken goals geen zekerheid bij Telstar tegen Jong FC Utrecht. Beide ploegen scoorden slechts zes keer in acht duels. Niets bleek echter minder waar. De eerste gevaarlijke bal was voor de Witte Leeuwen. Christos Giousis schoot van afstand recht in de handen van Calvin Raatsie. Het was David Min, die na twaalf minuten de ban brak. Tom Overtoom legde in de voorbereiding Rick Meissen in de luren en kreeg de bal bij Min. De spits twijfelde geen moment en schoot raak achter Raatsie: 1-0.

Enkele minuten later hielp Raatsie Telstar bijna in het zadel. De goalie liet een terugspeelbal onder zijn voet doorglippen. Hij had geluk dat de bal vlak naast het doel rolde. Jong Utrecht kreeg een goede kans via een van richting veranderd schot van David Rijks. Ronald Koeman Jr. kon knap redden.

Zege uit handen

Jong Utrecht maakte in de tweede helft vanaf de strafschopstip gelijk. Jozhua Vertrouwd ging neer in het strafschopgebied, waarna Derensili Sanches Fernandes scoorde: 1-1. Telstar sloeg direct weer toe en was trefzeker via Christos Giousis. De Griek schoot de bal met links snoeihard in het doel: 2-1. Dat was zijn eerste voor de Velsenaren. Giousis had ook dé 3-1 moet maken, maar hij faalde oog in oog met Raatsie.

Die gemiste kansen kwamen de thuisploeg duur te staan. Eerst kreeg Telstar nog een goede mogelijkheid via Koen Blommestijn, maar in de tegenaanval werd het gelijk. De ingevallen Lynden Edhart zette de gelijkmaker op het bord: 2-2. Albert Lottin kreeg in de slotfase nog rood wegens een slaande beweging, maar dat veranderde de uitslag niet.

Telstar blijft door het gelijkspel op de veertiende plaats staan. Volgende week is Jong PSV de tegenstander.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Liesdek/89), Apau, Aktas, Blackson (Mulder/89), Oude Kotte; Najah (Van de Heerik/91), Overtoom, Giousis; Plet, Min (Blommestijn/74)