Ga naar Content

Transfers Koopmeiners, Stengs en Boadu spekken clubkas AZ: bijna 19 miljoen euro winst

In navolging van Ajax heeft AZ ook de jaarcijfers gepubliceerd van het vorige seizoen. De Alkmaarders boekten wel winst en een flinke ook; 18,6 miljoen euro. Dat komt mede door de verminderde effecten van corona (minder lege stadions) en de uitgaande transfers. 

Het AZ-stadion tijdens AZ-Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De netto-omzet (zonder transfers) is gestegen met 11 miljoen euro. De omzet was in 2020-21 nog 22 miljoen en nu dus 33 miljoen. De stijging komt onder meer doordat er slechts acht wedstrijden zonder publiek werden gespeeld door corona. Het seizoen daarvoor was het aantal een stuk hoger. Het verkopen van spelers steeg vorig seizoen ook fors: 41,4 miljoen euro om 8,2 miljoen.

De transfers van onder anderen Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Calvin Stengs (Nice) en Myron Boadu (Monaco) tikten goed aan. De vertrokken Owen Wijndal (Ajax), Fredrik Midtsjø (Galatasaray), Ferdy Druijf (Rapid Wien), Joris Kramer (NEC) en Aslak Fonn Witry (Ludogorets) tellen nog niet mee. Deze transfers zijn gedaan na 1 juli en worden verwerkt in het boekjaar 2022-23. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Positief resultaat

Het eigen vermogen van de Alkmaarders bedraagt op dit moment 56,6 miljoen euro. De club verwacht ook volgend boekjaar af te sluiten met een positief resultaat. Onder meer door de plaatsing voor de Conference League, de eerdergenoemde transfers en mindere impact corona. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52