Ga naar Content

Opnieuw controle op vakantiepark in Opmeer: "Blij dat gemeente actie onderneemt"

Vakantiepark West-Friesland/De Perelaer in Opmeer is gister opnieuw uitgekamd door onder meer de politie en gemeente. Er bleken meerdere gevallen van arbeidsuitbuiting te zijn.

Een verouderd chalet op het vakantiepark West-Friesland in Opmeer - Foto: NH Media / Maurice Blaauw

Volgens de gemeente staat de leefbaarheid en de veiligheid op het park onder druk. Door vaker controles uit te voeren, hoopt de gemeente daar iets aan te kunnen doen. Begin juli was er nog een grote controle op De Perelaer. Toen vond de politie daar een vuurwapen en drugs

Isra heeft een recreatiewoning op het park. Hij ervaart weinig tot geen overlast. Tijdens de controle gisteren was hij niet aanwezig. "Ik hoorde dat er gister twee mensen zijn opgepakt. Geen idee wie het precies zijn, maar weet wel dat er een aantal mensen verblijven die je liever niet op je park hebt", vertelt hij.

Hij is blij dat de gemeente actie onderneemt en vaker controles uitvoert. "Je bent machteloos als kaveleigenaar op het park, maar ook als parkbestuur zijn er weinig mogelijkheden om iets aan bijvoorbeeld uitbuiting te doen. Het advies is om het te melden bij de gemeente." 

Altijd melding maken

Eerder benadrukte de burgemeester van Opmeer, Gerard van den Hengel, dat vakantieparken in trek zijn bij criminelen. "Zij kunnen daar ongezien hun gang gaan." Daarom adviseert de gemeente om vooral contact op te nemen met Misdaad Anoniem als er iets verdacht wordt opgemerkt. 

De politie, noch de gemeente konden iets zeggen of er mensen zijn aangehouden op het park. Wel meldt Opmeer dat er passende maatregelen zijn genomen door de betrokken instanties. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]