Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Fotografe reisde de hele wereld rond met één vraag: wat beweegt ons om te spelen?

29 september 2022, 19.08 uur · Door Najim El Yarchouhi

Auteur en fotografe Hannelore Vandenbussche gaat zowel letterlijk als figuurlijk internationaal. De Amsterdamse fotografe reisde de afgelopen jaren de wereld rond om een fotoserie te maken van verschillende sporten. Nu komt er zelfs een documentaire-serie in samenwerking met 's werelds grootste streamingdienst. 

Tijdens het maken van het fotoboek 'Before they pass away', dat gaat over de inheemse stammen, reisde  Hannelore mee als assistent van de bekende fotograaf Jimmy Nelson. Daarbij kwam zij op bijzondere plekken. En het viel haar op dat overal de meest opmerkelijke spellen gespeeld werden.

Hannelore keerde terug om zich te focussen op die verschillende spellen en sporten. Na vele foto's en reizen maakte zij daar een fotoboek van. De allereerste vraag als je het boek openslaat is: wat beweegt ons om te spelen? Volgens Hannelore zijn er heel verschillende redenen. "We spelen om een traditie in stand te houden, voor geld, perfectie of om religieuze redenen."

Netflix

Hannelore wilde ook graag een documentaire-serie hierover maken en besloot het idee te pitchen bij de grootste streamingdienst van de wereld. Terwijl het in het begin niet haalbaar leek, wist zij toch het grote Netflix over de streep te trekken.

Vandenbussche is geboren in Chili, opgegroeid in België en woont nu al 15 jaar in Amsterdam. "Ik voel me gewoon een wereldburger. Daarom voelde ik mij geroepen om dit te laten zien aan de rest van de wereld."  De zesde docuserie Human Playground is vanaf morgen, 30 september, in maar liefst 193 landen te zien.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]