Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

FC Volendam moet Burak Yilmaz temmen: "Van zijn goals kan je wel een dvd maken"

29 september 2022, 18.31 uur · Door Stephan Brandhorst

Een echte zespuntenwedstrijd voor FC Volendam, dat zondag op bezoek gaat bij concurrent Fortuna Sittard. Bij de Limburgers is het oppassen geblazen voor Burak Yilmaz. "Met Yilmaz hebben ze een internationale spits, gevaarlijk", zegt trainer Wim Jonk.

FC Volendam-trainer Wim Jonk is op zijn hoede voor Burak Yilmaz - NH Sport / Stephan Brandhorst

FC Volendam is de huidige nummer vijftien van de eredivisie en gaat op bezoek bij de nummer zestien Fortuna. "Qua niveau en stand zit het dicht op elkaar. Maar het is één van de 34 wedstrijden.", zegt Jonk over de confrontatie.

Internationals

Sinds kort heeft FC Volendam een aantal internationals. Filip Stankovic maakte zijn officiële debuut onder de lat bij Jong Servië, Ibrahim El Kadiri speelde bijna de hele wedstijd bij Jong Marokko en Billy van Duijl kwam in actie voor het Nederlands elftal Onder-18. "Ze doen daar ervaring op die ze ook meenemen naar de club. Dat maakt hun beter en ons ook beter", zegt Jonk, die Stankovic donderdag voor het eerst weer bij Volendam zag aansluiten.

Tekst loopt verder onder de video.

Jonk: "Ik wil dat Stankovic minder in beeld is" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor El Kadiri was de trip naar Marokko eindelijk weer eens een kans om zich vanaf het begin te laten zien. De 20-jarige buitenspeler speelde twee interlands tegen Senegal. En dat terwijl hij bij FC Volendam nauwelijks meer aan spelen toekomt. "Tot nu toe gaat het prima, maar het kan beter", zegt El Kadiri.

Tekst loopt verder onder de video.

Ibrahim el Kadiri speelt bij Jong Marokko - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Volendam begint zondag om 12.15 uur in Limburg. Na afloop verschijnen reacties van de wedstrijd op NH Sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52