Ga naar Content

Autodiefstal onder bedreiging van vuurwapen blijkt waanbeeld van lachgasgebruiker

De politie stond dinsdagavond voor een raadsel. Er zou een auto bij de afrit Westpoort op de A5 bij Amsterdam zijn gestolen onder bedreiging van een vuurwapen. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek het voertuig leeg. Het was een waanbeeld van de melder die lachgas had gebruikt. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Als de politie aankomt, stapt even verderop een man uit de bosjes. Hij blijkt de melder te zijn en de eigenaar van de auto. Hij komt met een opmerkelijk verhaal. "Er zou iemand ongemerkt de achterbank zijn opgekropen terwijl hij daar lag te slapen. Deze persoon zou een vuurwapen bij zich hebben en de melder hiermee hebben bedreigd", zo schrijft de politie. 

De agenten die aanwezig zijn, vertrouwen het verhaal van de man niet helemaal. Zij stellen hem vervolgens wat kritische vragen en daaruit blijkt dat de man "zeer waarschijnlijk" lachgas heeft gebruikt en daardoor een waanbeeld heeft gezien. Uit onderzoek blijkt ook dat niemand anders dan hijzelf in de auto is geweest. Ook liggen er meerdere ballonnen en een lachgasfles in de auto. 

De man geeft uiteindelijk toe aan de politie dat hij inderdaad lachgas heeft gebruikt en dat dit "niet helemaal goed viel". De agenten hebben de man vervolgens een rijverbod van vier uur gegeven. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]