Ga naar Content

Wapens uit kluis verdwenen van Waardse schietvereniging, vergunningen ingetrokken

Uit de kluis van schietvereniging All Rounds in Heerhugowaard zijn vuurwapens verdwenen. Volgens bestuurslid van de schietclub Piet Otto zijn deze wapens volledig legaal de handel ingegaan. Maar Politie Noord-Holland spreekt van een vermissing en noemt het een ernstige zaak. "Alle wapens van die vereniging liggen op dit moment in bewaring bij de politie."

Foto ter illustratie - Foto: Flickr/Marco Verch

Een raadselachtige verdwijning: wie heeft begin mei de wapens uit de kluis van de schietsportvereniging aan de Vork in Heerhugowaard meegenomen en waarom?

Slecht beveiligd

Het verdachtendossier is volgens een tipgever groot: zowel huidige als oud-leden zouden sleutels van de kluis hebben en ook zijn de alarmcodes bekend bij velen. De camera's die in en rondom het gebouw hangen, zouden tijdens de verdwijning hebben uitgestaan.

NH Nieuws kwam de zaak op het spoor nadat een anonieme tipgever liet weten dat er drie of vier wapens zijn gestolen bij de schietclub. 

"We doen onderzoek, dat heeft tot op heden niets opgeleverd"

Woordvoerder Politie Noord-Holland

Niet gestolen, maar vermist

Bij Politie Noord-Holland blijkt inderdaad een aangifte te liggen van vermiste wapens bij de schietclub. Om hoeveel wapens het gaat, wil de woordvoerder niet kwijt. "Het is een ernstige zaak als vuurwapens verdwijnen. We doen onderzoek, dat heeft tot op heden niets opgeleverd."

De schietclub heeft alle wapens moeten inleveren. "Korpscheftaken, de afdeling die gaat over het verlenen en intrekken van zogenaamde wapenverloven, onderzoekt de situatie rond deze vereniging. Hangende het onderzoek zijn alle wapens in bewaring gesteld en de vergunningen ingetrokken."

"Het gaat om defecte wapens, die ik heb afgevoerd en de legale handel zijn ingegaan"

Bestuurslid Piet otto

Een van de bestuursleden van SV All Rounds, Piet Otto, runt een wapenwinkel in Heiloo. Hij komt net terug van vakantie en weet niets af van de vermiste wapens. Sterker nog: hij geeft aan dat hij degene is die de wapens uit de kluis haalde. "Er zijn geen wapens vermist. Het gaat om defecte wapens, die ik heb afgevoerd en de legale handel zijn ingegaan. De politie is daarvan op de hoogte, we doen dit altijd in overleg met het team korpscheftaken."

Foute serienummers

Wie de wapens als vermist heeft opgegeven, weet Otto niet. Ook niet nadat hij naar eigen zeggen om opheldering vraagt bij bestuursleden. Op de vraag waarom team korpscheftaken de zaak onderzoekt, maar tegelijkertijd schriftelijk het akkoord gaf de defecte wapens te vervoeren, reageert hij opvallend: "Mogelijk zijn de serienummers van de wapens verkeerd overgenomen en gaat het om een administratieve fout. Dat gebeurt wel vaker."

Rectificatie:

In het artikel stond eerder vermeld dat het om schietvereniging De Heerhugowaard gaat. Dat is onjuist. Het betreft schietvereniging All Roundss, die in hetzelfde pand aan De Vork in Heerhugowaard is gevestigd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]