Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

'Holistische gangster' uit Alkmaar gaat viraal: "Je hebt lef nodig om jezelf te zijn"

30 september 2022, 07.00 uur · Aangepast 30 september 2022, 10.50 uur · Door Maaike Polder

De één zegt zichzelf levend te willen 'begraven' na het kijken van zijn filmpjes, iemand anders noemt hem een toxische mix tussen Ali B. en Arie Boomsma: het regent meningen over Alkmaarder Nick Alper, die al jaren mensen coacht. "Ik ben een holistische gangster."

Foto: nick holistische gangster - Maaike Polder / NH Nieuws

Met deze woorden start hij ook zo'n beetje elke TikTok-video die hij post. Hij vertelt energiek, expressief en met heel veel beweging over 'holistische gezondheid', zo noemt hij het zelf. Zijn tips gaan bijvoorbeeld over voeding, beweging en spiritualiteit.  

Deze week werd één stukje van een van zijn video's (met de titel 'Vagina en penis') opgepikt door een satirisch Instagram-account over coaches en weer gedeeld door een paar opiniemakers op Twitter.

Nick beschrijft erin zijn visie over dat mannen zich meer gevoelig moeten opstellen tegen een vrouw en 'communiceren met hun hart'. Hij gebruikt metaforen en gebaren om geslachtsdelen te omschrijven.

"Als je alleen al kijk naar de vagina van een vrouw en de penis van een man: een vrouw moet zich openen, de tuin moet nat worden en ze nodigt je uit als de tuin nat genoeg is." De reacties  zijn inmiddels niet meer bij te houden.

Tekst gaat door

"Ik zit helemaal niet op Twitter of Dumpert, dus ik kreeg een paar dingen doorgestuurd. Er wordt wel veel gereageerd hé?", zegt Nick als we hem spreken in zijn omgebouwde garagebox vlakbij het Alkmaarse centrum.

Naast de lamp die hij gebruikt voor zijn video's, staan er sportattributen en hangen er posters over het holisme. De video die viral was, was eigenlijk veel langer, vertelt hij. "Hij duurt vijf minuten. Het gaat over de gedragspatronen van een man en een vrouw. Of we ons wel uiten zoals we zijn."

Mensen die leven volgens het holisme geloven dat alles met elkaar in verbinding staat: planten, dieren, mensen, maar ook energieën en zielen zijn allemaal onderdeel van het grote geheel. Voor Nick betekent het dat hij mensen fysiek traint, maar ook mentaal en spiritueel.

Hij denkt dat er in deze maatschappij normen zijn gecreëerd die we onszelf opleggen. "In de ogen van mensen ben ik denk ik gek en uit ik mezelf op een unieke manier. En dat is logisch, want we durven onszelf niet te uiten omdat we bang zijn wat de maatschappij van ons vindt."

Hij vindt alle reacties (soms heel negatief) prima. "Ik zie het zo: ze nemen de tijd én schrijven een reactie. Alleen maar liefde voor die mensen. Leuk toch. Ik geef gewoon geen aandacht aan dingen waar ik geen energie van krijg."

NH Nieuws zocht Nick op in Alkmaar

Nick is holistisch coach - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]