Ga naar Content

Grote politieactie na melding over vuurwapen in Hoofddorp: vier arrestaties

De Hoofddorpse wijk Bornholm is vanavond het toneel geweest van een grote politieactie, waarbij vier mensen zijn opgepakt. Aanleiding was een melding over een vuurwapen dat door een getuige op straat was gezien. 

Grote politieactie in Hoofddorp na melding vuurwapen - Foto: Nieuwsfoto.nl

Voor de aanhouding van de vierde verdachte, die zich in een woning aan de Engelsholm ophield, werd een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en een politieheli ingezet. Ook de straat werd afgezet.

Na de nodige voorbereiding, waarbij een politiehelikopter tot verbazing van Hoofddorpers lange tijd boven hun woonplaats cirkelde, viel het arrestatieteam de woning in Engelsholm binnen. Uiteindelijk werd de verdachte overmeesterd en aangehouden.

Tekst gaat door onder de video

Vier aanhoudingen bij grote politieactie na melding vuurwapen in Hoofddorp - NH Nieuws

Of de politie bij de aanhouding van deze verdachte zo voorzichtig te werk ging omdat hij vuurwapengevaarlijk was, kan de woordvoerder niet zeggen. Daarover wordt mogelijk morgen meer informatie naar buiten gebracht, net als over de identiteit van de verdachten.

Het vuurwapen werd rond 18.30 uur gezien aan het Skagerrak, laat de woordvoerder weten. Vervolgens heeft de politie eerst drie verdachten opgepakt, om vervolgens bij de aanhouding  van de vierde verdachte aan de Engelsholm versterking te vragen.  

Gedurende de actie stond er een ambulance paraat, en ook de traumahelikopter werd opgeroepen. 

Arrestatieteam

Behalve de DSI (Dienst Speciale Interventies) was ook de Koninklijke Marechaussee betrokken, zo blijkt uit foto's van de politieactie en tweets.

Grote politieactie Hoofddrp - Foto: Nieuwfoto.nl

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]