Ga naar Content

Kater Frankie doodgebeten door hond in Alkmaar, baasjes willen antwoorden

Wat is er gebeurd met Frankie? Dat willen baasjes Aïsha en Milan uit Alkmaar graag weten. De kater werd zaterdagmiddag doodgebeten door een loslopende hond in de P.G. van Tienhovenstraat. Het diepbedroefde stel hoopt dat getuigen zich melden. "Het gebeurde op een speelpleintje, wat als het een kind was?"

Foto: Eigen foto Aïsha

Die zaterdag zit Aïsha in de auto richting haar ouders als haar telefoon rinkelt. Ze krijgt een medewerker van de dierenambulance aan de lijn: 'Mevrouw, bent u de eigenaar van Frankie? Hij is gebeten door een hond.'

Oplappen en betalen

"Dat wordt oplappen en betalen, dacht ik", vertelt Aïsha nog altijd erg ontdaan tegen NH Nieuws. Maar dan zegt de medewerker: 'Hij is overleden en de politie is ook aanwezig. Kunt u hierheen komen?'

"Je beseft eigenlijk nooit helemaal hoe dierbaar ze zijn, hoe diep die liefde zit, totdat je ze verliest"

AïsHa

Nadat Aïsha uitlegt dat ze zeker nog wel een half uur onderweg zal zijn, besluit de dierenambulance Frankie mee te nemen.

Kindje kwijt

Zondagmiddag hebben Aïsha en haar vriend Milan het lichaam van Frankie opgehaald. "Je beseft eigenlijk nooit helemaal hoe dierbaar ze zijn, hoe diep die liefde zit, totdat je ze verliest. We waren echt onwijs gek op dat beest en zijn heel erg verdrietig. Het is gewoon familie. Kinderen hebben we niet, maar we zijn wel ons kindje kwijt." 

"Buren hebben een dekentje over hem heengelegd"

AïsHa

Lang hebben ze niet van hem kunnen genieten. "Hij was nog maar een jaar en drie maanden. Het was zo'n enorme kletskous en we praatten ook altijd terug. Nu is het akelig stil in huis."

Geblaf en gekrijs

Eenmaal thuis gaat opnieuw de telefoon. Het is een van de agenten die zaterdag op de melding was afgekomen. Hij vertelt haar dat getuigen honden hebben zien loslopen, maar verder zou niemand iets hebben gezien. Wel stond de hele buurt op stelten: "Buurtbewoners hoorden geblaf, gekrijs en toen een doodse stilte. Vervolgens zagen ze Frankie dood in de speeltuin liggen. Buren hebben een dekentje over hem heengelegd."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Eigen foto Aïsha

Frankie wordt vanavond gecremeerd in het crematorium van Zaandam. "We hebben een dakterras en ik wilde hem niet in een park begraven. Onze andere kat Freddie, die uit hetzelfde nestje komt, hebben we ook afscheid van hem laten nemen. Hij miauwt veel en lijkt z'n broertje nog steeds te zoeken. We laten hem voorlopig binnen, want dit willen we niet nog eens meemaken."

Getuigen

Ze hoopt dat getuigen zich melden, in de hoop dat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. En dat de bewuste eigenaar de hond in de toekomst aanlijnt. "Is het slim je hond los te laten lopen waar kinderen spelen? Als hij aan een riem had gezeten, dan was dit niet gebeurd. Wij zijn ons 'kindje' nu kwijt. Het was dit keer een kat, maar wat als iemand de volgende keer echt z'n kindje kwijt is?"

Update:

De politie laat weten op de hoogte te zijn van de zaak en dat deze in behandeling is bij zowel politie als gemeente. "Voor een strafbare handeling (het doodbijten van de jonge kat in dit geval) heb je twee getuigen nodig.  De gemeente kan eventueel een bestuurlijke maatregel opleggen. Denk aan een aanlijn- en/of muilkorfplicht. En een boete bij overtreding van dat gebod."

Ben jij zaterdag 24 september rond het einde van de ochtend in de buurt geweest van de P.G. van Tienhovenstraat in Alkmaar en heb je iets van de aanval gezien? Of heb je een soortgelijk voorval in die buurt meegemaakt?
Neem dan contact op met Aïsha en Milan via: [email protected] of met [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]