Ga naar Content

Drukste ochtendspits van dit jaar; Amsterdam lastig bereikbaar

Deze ochtend is het chaos op de wegen in de provincie Noord-Holland door meerdere ongelukken en het herfstweer. Door het hele land stond er rond 08.30 uur in totaal meer dan 900 kilometer file. Daarmee is het de drukste ochtendspits van dit jaar tot nu toe, meldt de ANWB Verkeersinformatie. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Opvallend is dat het deze ochtend ook lastiger is om Amsterdam te bereiken. "Het is overal heel druk, maar zeker rond Amsterdam. Daar is het niet altijd zo druk vergeleken met Rotterdam en Eindhoven bijvoorbeeld. Dus dat is opmerkelijk."

Op de A7 vanaf Hoorn staan mensen al in de file. Ook op de A8 bij Zaanstad staat het de hele ochtend al stil. "Daar wordt de vangrail gerepareerd na een ongeluk. Dat geeft op dit moment wel een uur vertraging, de rechterrijstrook is daar dicht", vertelt de woordvoerder van de ANWB. "Deze blijft tot 10.30 uur vanmorgen afgesloten."

"Door de combinatie van factoren moeten de mensen deze ochtend op de weg echt veel geduld hebben"

woordvoerder ANWB

Ook ging het fout bij knooppunt Beverwijk op de A9. Twee rijstroken zijn daar nog dicht en er ligt veel glas op de weg. Vanaf Uitgeest is daarom nog file en vertraging.

'Wat minder druk'

Rond 08.30 uur telde de ANWB 900 kilometer file. Daaronder vallen zowel snelwegen als N-wegen. Rijkswaterstaat laat weten dat de totale filelengte op de Nederlandse snelwegen schommelt rond de 480 kilometer. Zij waarschuwt automobilisten goed voorbereid de weg op te gaan.

Wel geeft de woordvoerder aan dat het in heel Nederland op dit moment wel wat minder druk wordt. "Mensen zijn inmiddels toch op hun werk aangekomen, maar een groot deel staat nog wel vast. Dat komt door de combinatie van ongelukken, het slechte weer en het verkeersaanbod. Er zijn deze ochtend gewoon écht veel mensen op de weg, zij moeten heel veel geduld hebben."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play