Start van hoofdcontent

HEERHUGOWAARD

nl

Emotioneel einde van geslaagd WK driebanden in Heerhugowaard: "We hebben het geflikt"

26 september 2022, 15.21 uur · Aangepast 26 september 2022, 17.20 uur · Door Stephan Brandhorst

De opluchting bij Dirk Snip was groot. De organisator van het WK driebanden voor junioren in Heerhugowaard zag het evenement drie keer uitgesteld worden, maar eindelijk was het dan zover. "We willen voor de junioren dezelfde ambiance als voor de professionals neerzetten", zegt Snip.

De WK driebanden wordt met een cameraploeg uit Zuid-Korea vastgelegd - NH Sport / Stephan Brandhorst

In het hotel Heer Hugo was het negen dagen lang genieten van topbiljart. Met The Night of the Balls, het WK voor vrouwen en het WK junioren konden driebandliefhebbers hun hart ophalen.

"Ik ben met mijn aanhangwagen naar Schiphol gereden en heb met drie handhavers ruzie gehad"

oranisator Dirk SNIP

Internationale allure

De registratie van het evenement was in handen van een speciaal ingevolgen cameraploeg uit Zuid-Korea. In opdracht van de wereldbiljartbond UMB verzorgden zij de livestream die onder anderen werd uitgezonden in Zuid-Korea, Vietnam, Brazilië, Spanje, België en Nederland. "Ze kwamen met 35 koffers aan op Schiphol", zegt Snip lachend achter de schermen. "Ik ben met mijn aanhangwagen naar Schiphol gereden en heb met drie handhavers ruzie gehad."

Traantje

Voor Snip was het ook een emotioneel weekend. Op zondag sprak hij de mensen nog even toe en toen liep hij vol. "Dat zegt heel veel over mij en hoe ik het heb beleefd", reageert Snip.

De 16-jarige Burak Hashas was in de finale veel te sterk voor de Griek Dimitrios Seleventas. Met de 35-10 overwinning legde de Turkse drieband-speler beslag op de wereldtitel bij de junioren en kwam er een einde aan negen dagen lang topbiljart in Heerhugowaard.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52