Ga naar Content

OFC baalt: amateurclub mag bekerkraker tegen Sparta niet op eigen veld spelen

Er gaat een streep door de KNVB-bekerwedstrijd die OFC volgende maand op eigen veld tegen Sparta Rotterdam zou spelen. De lichtinstallatie voldoet niet aan de eisen van de KNVB, waardoor de tweededivisionist uit Oostzaan naar een ander veld moet uitwijken. 

OFC mag bekerwedstrijd tegen Sparta niet op eigen terrein spelen - Foto: (Martin Cloose / Orange Pictures)

De KNVB geeft amateurploegen in de eerste ronde van het bekertoernooi het thuisvoordeel als zij als tegenstander een profclub loten. Die regel gaat voor OFC niet meer op, zo concludeert OFC-teammanager Jaap de Vries. 

"Voor ons is het geweldig dat we tegen een eredivisieploeg mogen aantreden. Het vervelende is alleen dat we niet op ons eigen complex mogen spelen. De KNVB heeft aangegeven dat de lichtinstallatie niet voldoende licht geeft. We moeten nu uitwijken naar een andere accommodatie en dat is doodzonde", aldus de teleurgestelde De Vries.

"Het thuisvoordeel zijn we tegen Sparta kwijt. Toch is een stunt niet uitgesloten"

OFC-teammanager Jaap de vries

Ondanks het slechte nieuws en de tegenvallende resultaten in de competitie (OFC staat laatste) zijn de Oostzaners positief gestemd over de kansen in het bekertoernooi. "Het thuisvoordeel zijn we tegen Sparta kwijt. Toch is een stunt niet uitgesloten. Enkele seizoenen geleden schakelde het Amsterdamse Swift de mannen van Vitesse uit. Het is dus mogelijk. Zolang we er in geloven is alles haalbaar." Overigens speelde Swift die bekerwedstrijd wel gewoon op het eigen, verouderde kunstgrasveld aan het Olympiaplein in Amsterdam. 

Alternatieven

OFC bekijkt waar de wedstrijd wel gespeeld kan worden. Opties zijn sportpark Kalverhoek in Wijdewormer, het stadion van FC Volendam of sportpark Goed Genoeg waar AFC speelt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52