Ga naar Content

Nieuwsblog: Politie vond ene handschoen moordverdachte bij dode, andere in zijn huis • Foto: prachtig herfstweer op strand IJmuiden

Welkom op het IJmond nieuwbslog van maandag 26 september. Tips, nieuwtjes of mooie foto's uit de IJmond? Stuur ze naar [email protected]

Politie vond ene handschoen moordverdachte bij dode, andere in zijn huis

Cetin K. (40), verdachte van het ombrengen van een 35-jarige vrouw in natuurgebied Spaarnwoude op 15 juni van dit jaar, moest vandaag voor de rechter verschijnen voor een inleidende zitting. Daarop werd duidelijk dat de politie zijn DNA op een paar handschoenen heeft gevonden. Eén lag bij het slachtoffer, één bij K. thuis.

De nacht ervoor werd de vrouw als vermist opgegeven. De zoekactie van de politie leidde de volgende dag tot de vondst lichaam van de vrouw. Wat de relatie tussen de twee was, werd vandaag niet duidelijk, meldt het Noordhollands Dagblad. Vanaf de snelweg waren de hekken te zien die de vindplaats afschermden.

K.'s raadsvrouw vroeg de rechtbank haar cliënt vervroegd vrij te laten: hij zou dringend aan zijn rug geopereerd moeten worden en onderzocht moeten worden op een mogelijke tumor in zijn nek.

Aan een psychologisch onderzoek wilde K. niet meewerken. Hij zou niet meer durven praten omdat hij zou zijn bedreigd, gemarteld en gekneveld door de gevangenisdirecteur op Schiphol. 

Noodopvang Velsen mag doorgaan: rechter verwerpt bezwaren ondernemers

COA wacht uitspraak rechter af voor eerste bewoners opvangschip komen

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit was het sportweekend in de IJmond

Dit was het sportweekend in de IJmond

Velsen toont karakter en pak eerste volle winst