Start van hoofdcontent

Sport

nl

Geopereerde Bruno Martins Indi dit jaar niet meer in actie voor AZ en Oranje

28 september 2022, 14.01 uur · Aangepast 28 september 2022, 14.55 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Een flinke domper voor Bruno Martins Indi. De 30-jarige verdediger van AZ komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De Alkmaarse club meldt dat Martins Indi succesvol aan zijn bovenbeen is geopereerd en dat hij tot aan de winterstop uit de roulatie is.

Bruno Martins Indi verlaat geblesseerd het veld tegen Ajax - Pro Shots / Toon Dompeling

In de derby tegen Ajax (2-1 winst) liep Bruno Martins Indi een spierblessure in zijn bovenbeen op. De AZ'er zegde vervolgens af voor afgelopen interlandperiode. De blessure is heftiger dan gedacht en daarmee komt het WK te vroeg voor de centrale verdediger. Dat meldde bondscoach Louis van Gaal al na de gewonnen interland op België (1-0). "Hij haalt het niet."

Tekst loopt door onder de tweet.

Op het WK in 2014 was Martins Indi nog basisspeler in de ploeg van Louis van Gaal. Hij vormde toen samen met Ron Vlaar en Stefan de Vrij het centrale trio in de vijfmansverdediging. Oranje werd derde tijdens dat wereldkampioenschap in Brazilië.

Pasveer

Wel was er na het Nations League duel tegen de zuiderburen goed nieuws voor Remko Pasveer. De keeper van Ajax mag zijn koffer inpakken voor het aankomende WK. Dat vertelde Van Gaal over de 38-jarige doelman. Pasveer hield zowel tegen Polen (0-2) als tegen België (1-0) schoon.

Het WK in Qatar begint voor het Nederlands elftal op maandag 21 november om 17.00 uur met de eerste groepswedstrijd tegen Senegal.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52