Ga naar Content

Wederom Noord-Hollands succes op slotdag WK roeien; Youssifou pakt zilver

Op de slotdag van de WK roeien in Tsjechische Racice heeft Nederland opnieuw meerder medailles gepakt. De Amsterdamse Laila Youssifou greep samen met Roos de Jong in de dubbeltwee het zilver. Ook was er een zilveren plak voor zowel de mannenacht en de vrouwenacht. Karolien Florijn werd als eerste Nederlandse roeier ooit wereldkampioen in de skiff.

Laila Youssifou (l) & Roos de Jong - Foto: NOS

De 29-jarige De Jong en de 26-jarige Youssifou wonnen dit seizoen veel in de dubbeltwee. Pas bij de Europese kampioenschappen in augustus werden ze voor het eerst verslagen. Ancuta Bodnar en Simone Radis uit Roemenie grepen toen het goud. Ook dit keer bleek dat duo een maatje te groot. De Roemeense boot finishte in een tijd van 6.47,77, ruim vier seconden sneller dan De Jong en Youssifou (6.51,02).

Succesvol WK

Nederland pakte in totaal tien medailles op het WK. Gisteren pakten het Amsterdamse duo Ymkje Clevering en Veronique Meester een historische zilveren medaille in de twee-zonder. Het was voor het eerst in 44 (!) jaar dat Nederland een medaille pakte op dit onderdeel bij de WK.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52