Ga naar Content

Ouders leggen krans neer op plek waar hun dochter Sumanta Bansi werd gevonden

De ouders van Sumanta Bansi kwamen vanmorgen aan op de Neutronweg in Hoorn, waar de lichamelijke resten van hun dochter vorige week na een grote zoekactie werden gevonden. De vader en moeder legden daar een krans neer en stonden stil bij het verlies van hun kind. Burgemeester Jan Nieuwenburg en andere familieleden waren ook aanwezig om de twee op te vangen. De vermissingszaak van de Hoornse studente (22) duurde in totaal vier jaar.

Ouders Sumanta Bansi hebben krans gelegd op vindplek dochter - Foto: NH Nieuws

Nadat de nieuwe advocaat van Manodj B. aandrong om een einde te maken aan de al jaren durende onzekerheid voor de familie van Sumanta, vertelde hij waar het lichaam van Sumanta zou liggen. 

Kort daarna werd er een zoektocht gestart en al snel werden er menselijk resten gevonden, het bleek inderdaad te gaan om Sumanta. 

Lees ook

Medewerkers van het bouwopleidingscentrum Crescendo raakten niet uitgepraat over de zoekactie naast hun bedrijf. Op de plek waar ze normaal hun groenafval dumpten, werden de menselijke resten gevonden. "Het idee dat we over haar heen hebben gelopen, dat is te bizar voor woorden", liet een van hen vlak na de zoekactie aan NH Nieuws weten. 

Het Veteranen Search Team zocht eerder ook al op verschillende plekken naar Sumanta, maar de locatie waar Manodj B. de recherche naartoe leidde, werd nooit aangewezen als zoekgebied. "We zijn daar never nooit geweest, dus we hebben haar in elk geval niet gemist", vertelde veteraan Tom. "Dat zou ik vreselijk vinden. Ergens ben ik 'blij' dat ze niet is gevonden op een plek waar we hebben gezocht."

Foto: NH Nieuws/ Jeroen Langenhof

Afgelopen vier jaar heeft NH Nieuws het onderzoek en de zoektocht naar Sumanta op de voet gevolgd. In deze reconstructie lees je het hele verhaal, van verdwijning, naar veroordeling tot vondst. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]