Ga naar Content

Bondscoach Van Gaal: "Natuurlijk heb ik Brobbey zien scoren"

Brian Brobbey gaf gisteravond het goede voorbeeld tegen Jong België. De Ajax-spits scoorde tweemaal en mocht zich met Ryan Gravenberch vanmorgen melden bij Oranje. De vervangers van Frenkie de Jong en Memphis Depay kunnen een basisplek echter uit hun hoofd zetten. 

Louis van Gaal lijkt niet te gaan kiezen voor Brobbey of Gravenberch tegen België - Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures

"Het lijkt me niet dat ze er in een keer in komen, als ze nog niet geselecteerd waren. Maar wat is logica?", stelde Louis van Gaal op de afsluitende persconferentie voor België. "Ik kom uit de tijd dat Tarik Oulida op maandag scoorde in het tweede elftal van Ajax en daarna direct tegen AEK Athene scoorde in de Champions League."

De bondscoach 'speelt het liefst tegen dit soort tegenstanders'. "Nu ben ik ongelofelijk blij, omdat spelers van de hoogste kwaliteit spelen bij België. Ik heb al vaak gezegd dat ik Kevin De Bruyne fantastisch vind. Hij is spelbepalend en maakt nog doelpunten ook."

Rivaliteit

Oranje speelt de laatste wedstrijd voor het WK in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. "Dat is ook leuk voor de spelers om in zo'n entourage te spelen. En dan is er nog de rivaliteit", vervolgt Van Gaal. "Ik vind het fantastisch tegen de Belgen te spelen. Ik noem nu De Bruyne, maar ze hebben er meer. Net als wij, dat is gebleken."

Bekijk hieronder de gehele persconferentie. Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Professional Timber

Aanvoerder Virgil van Dijk schoof ook aan voor de persconferentie en had complimenten voor de 21-jarige Ajax-verdediger Jurrien Timber. "Op zijn leeftijd was ik lang niet zo ver als hij nu is. Het is een geweldige speler en een echte professional. Hij heeft heel veel potentie en hopelijk kan hij zich doorontwikkelen."

Ajacied Steven Berghuis viel uit tegen Polen met een blessure, maar is fit. De aftrap is morgen 20.45 uur.

Dubbel feest voor Oranje morgen als het België verslaat. Van Gaal is dan de bondscoach met de meeste overwinningen en de ploeg plaatst zich dan voor de Nations League Finals. Die worden volgend jaar in juni gespeeld. Het WK begint 21 november tegen Senegal. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52