Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Kunstenaar Van Munster heeft nu eigen 'biotoop': "Niks met instanties te maken"

24 september 2022, 13.00 uur · Aangepast 24 september 2022, 13.37 uur · Door Ronald Olsthoorn

Precies op het randje van industriegebied De Heining en natuurgebied het Geuzenbos in Amsterdam heeft beeldend kunstenaar Leonard van Munster een megakas neergezet. "Als een stolp over een rafelrand."

Kunstkas - NH Nieuws

Van Munster is bekend van tal van bouwwerken of mini-bouwwerken in de stad, zoals het huisje naast Paradiso, het drijvende huisje in het Erasmuspark of zijn kunstwerk Fata Morgana onder de ring A10. Wat al deze installaties gemeen hebben, is dat ze er eigenlijk niet mogen zijn, en waar het Van Munster ook een beetje om te doen is. 

De 'Biotoop 2.0' op De Heining

Maar omdat hij in de stad toch tegen zijn grenzen aanliep, wierp hij de blik naar buiten en kwam dus uit op het uiterste randje van een rafelrand in het Westelijk Havengebied: "Ik zie dit gebied nu als mijn canvas. Zoals een kunstenaar weer witte verf erover heen kan gooien, kan ik dat hier ook doen. Ik kan gast-kunstenaars uitnodigen, van: 'hier heb je de sleutel, doe maar een ingreep in deze ruimte'."

Vandaag bij de opening zal het canvas ingekleurd worden door performance kunstenaar Lisette Ros in aanwezigheid van cultuurwethouder Touria Meliani.

Eerder werk van Van Munster in de Schinkelbuurt.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]