Overwinning glipt VV Alkmaar in slotfase tegen Heerenveen door de vingers

De vrouwen van VV Alkmaar zijn er vanavond niet in geslaagd om met drie punten van het veld te stappen. Vlak voor tijd moesten de Alkmaarders de gelijkmaker incasseren. Na negentig minuten voetballen stond de 2-2 eindstand op het scorebord.

Doelpuntenmaakster Judith Roosjen van VV Alkmaar - Foto: Orange Pictures

In de eerste helft ging het duel gelijk op. Doelpunten vielen er niet. De tweede helft was een stuk vermakelijker. Na slechts vijf minuten schoot aanvoerster Nina Nijstad met een mooie afstandsknal de Friezinnen op voorsprong.

Twee treffers in twee minuten

De vrouwen uit Noord-Holland hadden niks meer te verliezen en voerden de druk op. Een kwartier voor tijd leverde dat via Judith Roosjen de gelijkmaker op. Twee minuten voor tijd leek dezelfde Roosjen zelfs de winnende te maken. Toch wist Roos de Haas een minuut later alsnog de 2-2 binnen te schieten.

Beide ploegen hebben na twee wedstrijden één punt. Ajax en Telstar komen dit weekend niet in actie.