Start van hoofdcontent

HUIZEN

nl

Huizense juwelier vannacht bestolen van gouden juwelen, eigenaresse blijft strijdbaar

22 september 2022, 11.15 uur · Aangepast 22 september 2022, 11.57 uur · Door Redactie

De Huizense juwelier Caré is vannacht bestolen van een grote hoeveelheid gouden juwelen. Door de scharnieren te forceren, konden de dieven de voordeur eruit halen en vervolgens hun slag slaan. Winkeleigenaar Anita Koning is geschrokken. "Maar bij de pakken neerzitten is niemand mee geholpen", zegt ze stellig. De winkel is vandaag gewoon open. 

"Je schrikt altijd, maar helaas is het zoals het is", zegt Anita. De dieven hebben de deur eruit gehaald en verschillende dingen meegenomen. "Je wordt er niet blij van."

"Met flink geweld zijn ze de winkel binnengedrongen", vertelt een woordvoerder van de politie. "We hebben gehoord dat er twee personen op een scooter zijn gezien. Zij hadden beide donkere kleding aan. De scooter was zwart en had geen verlichting aan."

Na de kraak zijn ze gevlucht. 

"We zijn gewoon open. Het is voor ons een kwestie van opruimen en weer door"

Juwelier Anita

Ondanks de kraak laat Anita zich niet van de wijs brengen. "We zijn gewoon open. Het is voor ons een kwestie van opruimen en weer door. Je hebt helaas geen keus."

De politie doet vandaag nog onderzoek in de buurt en vraagt iedereen die camerabeelden heeft om die met hun te delen. In 2016 werd de juwelier al eens overvallen. Toen werd de voordeur opgeblazen met vuurwerk

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]