Ga naar Content
Amsterdam

Licht gaat 's avonds uit in meer Amsterdamse kantoren

21 september 2022, 19.30 uur · Aangepast 21 september 2022, 19.45 uur
Door: AT5 · Foto:

Het aantal bedrijfsverzamelgebouwen in Amsterdam dat 's nachts de verlichting uit doet neemt toe. De eigenaren van de kantoortorens volgen het voorbeeld van kantoren op de Zuidas. 

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Zita Pels (Duurzaamheid, Energietransitie en Circulaire Economie) op vragen van de VVD. Raadslid Stijn Nijssen was enthousiast over het uitdoen van de lichten op de Zuidas  en vroeg of het stadsbestuur in gesprek wilde gaan met vertegenwoordigers van kantorengebieden in Zuidoost en het Amstelkwartier.

"Het college steunt dit goede voorbeeld van harte", laat Pels weten. "Zuidoost en Amstelkwartier, evenals enkele andere kantorengebieden, zijn al met Zuidas samen gaan werken om dit initiatief in hun eigen gebieden ook te lanceren." Volgens de wethouder zijn eigenaren van kantoren van buiten de regio ook in gesprek. 

Verwarming lager 

Pels schrijft verder dat de gemeente zelf ook aan energiebesparing doet. "Bijvoorbeeld door, waar mogelijk, de verwarming lager te zetten en de koeling minder snel in te schakelen. Energieverbruik wordt gemonitord waardoor ook specifieke besparingskansen aangepakt kunnen worden."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]