Ga naar Content

Nog niet duidelijk of hennepkwekerij brand veroorzaakte in restaurant De Cocksdorp

Het is nog altijd niet duidelijk hoe de brand in restaurant Bij Joost in De Cocksdorp is ontstaan. In de resten van het afgebrande pand is een hennepkwekerij gevonden, maar of die ook voor de brand heeft gezorgd kan de politie nog niet bewijzen.

Foto: Inter Visual Studio

De brand in het pand aan de Kikkertstraat brak in de nacht van 10 op 11 januari uit. Buurtbewoners ontdekten de brand na knallen te hebben gehoord.

Zij waarschuwden ook de eigenaar, Joost Oldenburg. "Dan zit je ineens in een heel slechte film", vertelde hij de ochtend erna op NH Radio. Hij wist niet hoe de brand kon ontstaan. "Echt geen idee. Zondagavond zijn we nog aan het werk geweest voor bezorgen en afhalen van maaltijden. Op maandag zijn we altijd gesloten, dus we hadden een dagje vrij. "

Het restaurant brandde volledig uit, omliggende panden konden worden gespaard.

Hennepkwekerij

Vlak na de brand werden volgens de politie op de plek van de brand 'spullen gevonden die bij een hennepkwekerij thuishoren'. "Dat doet vermoeden dat er een kwekerij aanwezig was of dat de locatie gebruikt werd voor opslag", zo meldt een woordvoerder van de politie.

Tekst gaat verder onder de verwijzingen.

Lees ook

Toch is niet bekend wat de oorzaak is geweest van de brand. Direct erna al gaf de politie aan dat het ingewikkeld zou worden: "Het zal best lastig zijn, aangezien de brand verwoestend was en er mogelijk veel bewijzen bij het blussen zijn weggespoeld." Het onderzoek loopt nog.

Verkocht

De grond onder het afgebrande restaurant is inmiddels verkocht. "We kregen de mogelijkheid de grond te kopen", vertelde de nieuwe eigenaar Peter Klip, opgegroeid in Groningen en jaren gewoond in Harderwijk, vorige maand aan onze mediapartner Texelse Courant.

"Die kans hebben we met beide handen aangegrepen. We gaan er bouwen, bouwen er zes appartementen voor de recreatieve verhuur, er komt een brasserie en een winkel."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]