Ga naar Content

Tientallen automobilisten over de schreef op beruchte Aalsmeerderweg in Rijsenhout

Ruim 30 automobilisten zijn de afgelopen twee weken in Rijsenhout op de bon geslingerd. Dat gebeurde op de beruchte Aalsmeerderweg, die erom bekendstaat dat er veel ongelukken gebeuren. Vooral op de kruising met de Bennebroekerweg vallen geregeld slachtoffers. 

Berucht kruispunt Aalsmeerderweg en Bennebroekerweg in Rijsenhout - Foto: NH Nieuws

Tussen 5 en 19 september heeft de politie zes keer gecontroleerd, waarbij tussen de 30 en 40 bekeuringen werden uitgeschreven. Ongeveer de helft van de boetes werd opgelegd voor het overschrijden van de maximumsnelheid, die op de Aalsmeerderweg 50 km/u is.  

Na het zoveelste ongeluk op de weg vertelden omwonenden van het kruispunt voor de camera van NH Nieuws dat zij geregeld eerste hulp moeten verlenen aan aangereden slachtoffers. Een van de slachtoffers is Esmee Lanser, die vorig jaar zomer van haar scooter werd gereden en flink gewond raakte. "Ik heb eigenlijk moeite met alles waar je je hersenen voor nodig hebt. 

Tekst gaat door onder de video

Kruispunt Rijsenhout levensgevaarlijk: "Te hoge snelheden, vaak goed raak" - NH Nieuws

Enkele weken later kondigde de gemeente Haarlemmermeer extra veiligheidsmaatregelen aan, om zo het aantal ongelukken op het kruispunt terug te dringen. Volgens omwonenden zijn de extra ledlampen in de bebording en de bliksemschichtmarkeringen op de weg onvoldoende.

Zij pleiten voor een comeback van de stopborden, maar omdat de meeste ongelukken volgens de gemeente worden veroorzaakt door hardrijders, zouden die borden geen zoden aan de dijk zetten.  

Lees ook

Om de gemeente te overtuigen extra maatregelen te nemen, gingen slachtoffer Esmee en omwonende Jabbeke de Vries onlangs in gesprek met wethouder Marja Ruigrok. Behalve voor stopborden pleiten ze ook voor verkeerslichten, drempels en een 30-kilometerzone om het kruispunt veiliger te maken.  

De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om verkeerslichten te plaatsen, al kan dat proces nog wel zo'n twee jaar in beslag nemen. Ook beloofde de politie vaker te controleren, wat de afgelopen twee weken geregeld is gebeurd. 

Andere boetes

Behalve voor snelheid zijn automobilisten ook voor tal van andere overtredingen bekeurd, waaronder niet-handsfree bellen, het verkeerd dragen van de gordel, het voeren van verkeerde verlichting en rijden onder invloed. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]