Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

De Peiling: ik vind een herhaalprik niet nodig

19 september 2022, 12.33 uur · Door Gabrielle Elst

Een groot deel van de Nederlanders vindt het niet nodig om een herhaalprik te krijgen, dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de NOS. Maar liefst 50 procent geeft aan geen nieuw vaccin te gaan halen. Leeftijd lijkt hierin een belangrijke rol te spelen, want vooral jongeren geven aan geen heil te zien in het halen van een nieuwe vaccinatie.

De herhaalprikcampagne met de vernieuwde coronavaccins van Pfizer en Moderna is vandaag begonnen. Deze verbeterde vaccins geven extra bescherming en kunnen er daardoor voor zorgen dat symptomen bij besmetting minder ernstig zijn. Ondanks dit voordeel lijkt het erop dat een grote groep Nederlanders ervoor kiest deze ronde vaccinaties over te slaan.

Leeftijd

Vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar zien geen noodzaak in het halen van een nieuwe vaccinatie. Hiervan zegt 32 procent zich niet opnieuw te laten vaccineren. Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie bij het Amsterdam UMC, laat aan de NOS weten dat bepaalde groepen er wel degelijk goed aan doen om een booster te halen. "Bij ouderen en mensen met een slechte gezondheid kan het het verschil zijn tussen wel of niet in het ziekenhuis terechtkomen."

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].