Telstar Vrouwen hard onderuit bij rentree in eredivisie

De vrouwen van Telstar zullen niet vrolijk terugkijken op hun rentree in de eredivisie. In Den Haag werd er behoorlijk kansloos verloren. Tegenstander ADO was een paar maatjes te groot en zetten de Witte Leeuwinnen met 4-0 opzij.

Telstar verliest kansloos van ADO Den Haag - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Na vijf minuten voetballen moest Telstar de eerste treffer al incasseren. Balverlies op het middenveld was de opzet van een snelle Haagse counter. Na een goede voorzet kon spits Lobke Loonen de bal in het net glijden. De speelsters van Telstar gingen vervolgens met een slecht gevoel de rust in. Een minuut voor het rustsignaal wist Liz Rijsbergen namelijk de score te verdubbelen.

Na de rust had Telstar nog een klein beetje hoop, maar die verdween snel. In de 63e minuut kreeg ADO een penalty. Spits Loonen bezweek niet onder de druk en schoot beheerst binnen: 3-0. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Na een vlotlopende aanval hield Rijsbergen goed het overzicht waardoor Jaimy Ravensbergen de bal voor open goal kon binnentikken: 4-0.