Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

Ping Pong Alkmaar beleeft rampdebuut met olympische vloer: wedstrijd na één game gestaakt

17 september 2022, 21.33 uur · Aangepast 20 september 2022, 15.28 uur · Door Stephan Brandhorst

Het zou een mooie dag moeten worden voor Ping Pong Alkmaar. Voor het eerst in 35 jaar speelt een club uit Alkmaar weer in de eredivisie tafeltennis. Tegen Hattem begon de ploeg voortvarend, maar na slechts één game viel het doek al. De scheidsrechter vond de olympische vloer te gevaarlijk en staakte de wedstrijd.

De olympische vloer van Ping Pong voldeed niet aan de eisen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Mark Smith, één van de spelers van het eerste team van Ping Pong Alkmaar, gaf ooit les in Londen. Daar speelde hij op de vloer die tijdens de Olympische Spelen van 2012 werd gebruikt. De tafeltennisser kreeg de mat vervolgens mee en besloot deze bij de eerste competitiewedstrijd in de eredivisie neer te leggen in de zaal.

Lange voorbereiding

De vrijwilligers van Ping Pong Alkmaar waren dagenlang bezig om de gymzaal aan de Tochtwaard een metamorfose te geven. Een nieuwe lichtinstallatie, geblindeerde ruiten en een hagelnieuwe vloer moesten de locatie van een nieuwe impuls voorzien. Maar doordat de vloer hobbelde en schoof, besloot de arbitrage dat alles eruit moest. Ook de houten vloer voldeed niet aan de eisen, waardoor besloten werd de wedstrijd te staken.

De scheidsrechter was niet beschikbaar voor een reactie. Het is nog onduidelijk wanneer de wedstrijd van Ping Pong Alkmaar tegen Hattem wordt hervat.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52