Ga naar Content

Dam tot Dam wandeltocht dit jaar wisselvallig: "Zon, regen, wind, we hebben alles"

Het wisselvallige weer weerhield de ruim 16.000 deelnemers niet om mee te doen aan de Dam tot Dam wandeltocht. Deelnemers konden ervoor kiezen om 12, 20, 27 of zelfs 42 kilometer te wandelen. De tocht begon vanochtend op de Dam in Amsterdam en eindigde in het centrum van Zaandam.

De 18e editie van de wandeltocht kende een regenachtige start. "Het is iedere keer regenjas inpakken en regenjas uitpakken", aldus een deelnemer. 

De wandeltocht is het onbekende broertje van de bekendere Dam tot Damloop die zondag plaatsvindt. De route loopt langs allerlei bezienswaardigheden, zoals de kapel in Durgerdam en het Czaar Peterhuisje in Zaandam. Op verschillende punten langs de route stonden bewoners met een tafeltje met koffie, thee en een snack voor de wandelaars.

Tekst gaat door onder de foto.

Foto:

Het laatste finishmoment was om 17.00 uur. Degenen die de volledige tocht van 42 kilometer aflegden, moesten daarom vanochtend al om 6.30 uur starten. "Ik heb mijn voeten goed ingevet, heb m'n goeie wandelsokken en schoenen aan", zegt een deelnemer van de 42 kilometer. 

"Ik heb mijn voeten goed ingevet, heb m'n goeie wandelsokken en schoenen aan"

deelnemer wandeltocht

Morgen is de Dam tot Damloop voor hardlopers. Dan zullen er in totaal zo'n 40 duizend mensen van Amsterdam naar Zaandam rennen.

AT5 en NH Nieuws zijn zondag live aanwezig bij de Dam tot Damloop. Van 10.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur is de loop op televisie en via at5.nl te volgen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]