Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

'Shaver' Hans Boomsma op 74-jarige leeftijd overleden

17 september 2022, 16.49 uur · Door Anouk Jongeneel

Hans Boomsma, bekend als zanger van The Shavers, is afgelopen woensdagavond op 74-jarige leeftijd overleden. De familie en de band laten weten dat hij vredig in zijn slaap is gestorven. Het overlijden van de zanger betekent ook het einde van de band. 

Hans Boomsma en zijn vrouw Annemiek Ruiter - Truus Ruiter

"Hij is gelukkig, mooi en rustig weggegaan", vertelt zoon Jasper Boomsma aan NH Nieuws. Hoewel zijn vader al jaren ziek was, kwam het overlijden toch onverwacht. Dat maakt het voor de familie heel emotioneel.

"De familie was erbij en we hebben zijn hand vast kunnen houden', zegt Jasper.  Hij legt uit dat er door de slechte gezondheid van de zanger niet echt een doodsoorzaak aan te wijzen. "De artsen zeiden dat het als een kaartenhuis in elkaar viel."  

Thuiszorg

Boomsma had al 40 jaar last van reuma. Vorig jaar lag hij zo'n drie maanden in het ziekenhuis en revalidatiecentra. Maar toen hij eindelijk naar huis mocht, bleek er nergens thuiszorg beschikbaar.

Er werd een inzamelingsactie opgezet waarmee voldoende geld werd opgehaald om toch naar huis te kunnen. "Een collega-muzikant heeft een genereuze donatie gedaan, echt absurd!", vertelde zijn andere zoon Martijn Boomsma toen.

Deze foto maakte zoon Martijn vorig jaar. Tekst gaat door onder de foto.

Hans is eindelijk weer thuis - Martijn Boomsma

Op 20 september kunnen fans afscheid nemen van de zanger. Zij zijn van 17.00 - 20.00 welkom in de kas aan de Jan Glijnisweg 46 A in Heerhugowaard. De uitvaart vindt plaats in besloten kring. Zoon Jasper vertelt dat er een grote groep familie en vrienden is die ervoor gaan zorgen dat het afscheid helemaal in zijn vaders stijl gebeurt. Ze hebben bijvoorbeeld zelf de kist gemaakt. 

Laatste show

Boomsma, ook bekend al Johannes de Boom, richtte the Shavers in 1996 op met Theo de Jong en Cock de Jong. De laatste overleed in 2011 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

The Shavers bedanken alle fans voor de trouwe support en de herinneringen. Op 20 november spelen zij een laatste show ter ere van hun zanger. Op een later moment maakt de band meer bekend over de invulling van die avond in de Alkmaarse Victorie. 

In Memoriam: Hans Boomsma (1948 - 2022) Beste Shaverfans, Op de late avond van woensdag 14 september is onze zanger,...

Posted by The Shavers on Saturday, September 17, 2022

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]