Ga naar Content

Spoor van vernieling door Boesingheliede en Zwanenburg: tientallen auto's beschadigd

Voor tientallen auto-eigenaren uit Boesingheliede en Zwanenburg (Haarlemmermeer) is het weekend met een flinke domper begonnen. Hun auto's zijn vannacht beschadigd of opengebroken, en uit sommige wagens zijn ook persoonlijke eigendommen gestolen. 

Tientallen auto's vernield in Boesingheliede en Zwanenburg - Foto: Wijkagent Andy Knaap

Hoeveel auto's exact zijn beschadigd of opengebroken, is nog niet bekend. "We verwachten vandaag en morgen nog meldingen en aangiftes binnen te krijgen", aldus een politiewoordvoerder. "We denken daarom na het weekend een completer beeld hebben." 

Tekst gaat verder onder tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Wijkagent Andy Knaap, die eerder vandaag over de vernielingen twitterde, laat NH Nieuws weten dat er aan de Schipholweg in Boesingheliede in ieder geval 25 auto's zijn vernield. De politiewoordvoerder bevestigt dat aantal. 

Nog niemand opgepakt

"We zijn vannacht ook bezig geweest met een vernieling van en een inbraak in een auto in Zwanenburg", gaat de woordvoerder verder. Die auto stond geparkeerd aan de Kerkhoflaan. "We vermoeden dat daar ook meerdere vernielingen zijn gepleegd, maar we hebben geen daders aangetroffen." 

Een aan de Kerkhoflaan gevestigde autodealer vertelt dat hij vanochtend van een buurman hoorde dat ook zijn spiegel was omgeklapt. Zijn auto's zijn voor zover bekend geen doelwit geweest. "Maar ik ga zo nog even kijken."

Verband

Over de aard van de vernielingen is nog niets bekend, al is op de foto van wijkagent Knaap een ingeslagen ruit te zien. Omdat Boesingheliede en Zwanenburg naast elkaar liggen, houdt de politie rekening met een verband tussen de vernielingen in de twee plaatsen.  

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]