Start van hoofdcontent

Sport

nl

VV Alkmaar legt lat hoger ondanks vele mutaties: "Minimaal zevende worden"

16 september 2022, 18.30 uur · Aangepast 16 september 2022, 23.46 uur · Door Martijn Kramer

Het nieuwe eredivisie seizoen voor de vrouwen staat op het punt van beginnen. Vanavond beginnen twee van drie Noord-Hollandse ploegen, waaronder VV Alkmaar. De ploeg van trainer Mark de Vries hanteert al jaren een beleid gericht op de doorstroom van jonge speelsters.

VV Alkmaar-speelster Judith Roosjen in duel met Ajax Vrouwen - Pro Shots / Remko Kool

VV Alkmaar zag deze zomer maar liefst twaalf speelsters vertrekken. Ondanks de vele wijzigingen kijkt de twintigjarige verdediger Judith Roosjen vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. "We hebben behoorlijk veel nieuwe meiden in het team. Ook dit jaar zijn we echt een opleidingsploeg en moeten we het gaan doen met veelal jonge speelsters."

De Alkmaarse verdediger denkt dat de selectie tijd nodig heeft om de speelstijl bij iedereen in te passen. Toch heeft ze heel veel vertrouwen in de nieuwkomers en wil ze de prestatie van vorig seizoen verbeteren.

Tekst loop door onder video.

Judith Roosjen wil met VV Alkmaar hoger eindigen dan vorig seizoen - NH Nieuws

Ervaren speelsters ontbreken

VV Alkmaar staat al jaren bekend als de jongste ploeg van de eredivisie.  "Die jonge selectie kan zomaar in ons voordeel gaan werken. Het is uiteraard lekker om af en toe terug te vallen op de kwaliteiten van ervaren speelsters, maar deze jonge ploeg heeft echt heel veel energie. Iedereen wil zich bewijzen en uiteindelijk een stap naar een grotere club maken. Die motivatie en vechtlust kan juist in ons voordeel gaan werken."

Tekst loopt door onder video.

Judith Roosjen hoopt dit jaar door te gaan breken. - NH Nieuws

Vanavond neemt VV Alkmaar het op tegen regerend landskampioen FC Twente. De vrouwen van Ajax spelen thuis tegen nieuwkomer Fortuna Sittard. Telstar komt zondagmiddag in actie tegen ADO Den Haag.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52