Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl
V

Plots verschijnt een regenboog bij vindplaats Sumanta: "Ze kan nu naar huis"

15 september 2022, 20.55 uur · Aangepast 16 september 2022, 11.41 uur · Door Michiel Baas

Met het nieuws dat de in Hoorn gevonden menselijke resten inderdaad van Sumanta Bansi zijn, komt aan een deel van de onzekerheid een einde. Bij de vindplaats, op bedrijventerrein Hoorn 80, legt een enkeling donderdagavond bloemen neer. "Hopelijk brengt het wat rust."

Denise en Demy bij de vindplek van Sumanta - NH Nieuws / Michiel Baas

Op ruisende bladeren en een zwerm overvliegende vogels na is het stil op de Neutronweg. De zon zoekt op het verlaten industrieterrein wanhopig een weg door de grijze wolkenmassa. Koeien kijken aan de andere kant van het water sprakeloos toe. 

Bij de plaats waar afgelopen dinsdag lichaamsresten werden gevonden die aan Sumanta toebehoren, ligt een enkele bos bloemen, onder meer neergelegd door de politie.

Handhavers van de gemeente Hoorn zijn vanavond met drie man aanwezig om eventuele drukte in goede banen te leiden. Zover komt het niet. 

Wie wel naar Hoorn 80 komt, is Mirjam. Ze heeft zojuist een bosje rozen gekocht. Roze, om precies te zijn. "Ik kende Sumanta helemaal niet, maar ik vind dit zo'n aangrijpend verhaal. Het houdt je toch bezig, volgt constant het nieuws. En je gaat toch denken: zal ze ooit nog gevonden worden? Voor de familie ben ik ergens 'blij' dat ze nu is gevonden. Hopelijk brengt het wat rust. Bloemen leken mij mooi. Zie het als een klein eerbetoon."

Mirjam heeft roze roosjes neergelegd - NH Nieuws / Michiel Baas

En dan, bijna uit het niets, verschijnt daar een prachtige regenboog. En een scooter met daarop Denise (18) en Demy (24), uit Hoorn. Ook zij volgden de vermissingszaak op de voet. "Mijn vader heeft met de dader (Manodj B., red.) gewerkt. Ze waren allebei vrachtwagenchauffeur bij hetzelfde bedrijf. Dat vind ik een heel raar idee. Eerst mocht hij er niets over vertellen, maar later wel. 'Wat een gek', zei hij dan wel eens. Ik belde hem gelijk toen het nieuws bekend werd. 'Ze is gevonden!', zei ik." 

Ze wilden 'even komen kijken' op de plek waar het verder rustig blijft. "We hoopten altijd dat ze gevonden zou worden. Gelukkig is dat nu gebeurd, hoe erg het ook is. Ze kan nu naar huis."

Bloemen bij de vindplaats - NH Nieuws / Michiel Baas

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]