Ga naar Content

Chronisch zieke Jackie kan energierekening niet meer betalen: "Ik ben in paniek"

Amsterdammers zuchten onder de stijgende energielasten, zeker als je een kleine portemonnee hebt en je gezondheid je ook nog eens in de steek laat.

Energiearmoede - NH Nieuws

Dat geldt helaas voor Jackie Woerlee uit de Rivierenbuurt, die rond moet komen van de bijzondere bijstand omdat ze de ziekte van Crohn heeft. Om die reden is haar energieverbruik hoger dan gemiddeld.

Ook zij kreeg onlangs een brief van Vattenfall dat de rekening vanaf 1 oktober flink omhoog gaat. In plaats van 400 euro, gaat ze 582 euro per maand betalen. De suggestie van de energieleverancier dat ze ook haar contract kan opzeggen, is haar in het verkeerde keelgat geschoten: "Wat een onfatsoenlijke brief."

"Door mijn ziekte ben ik incontinent"

Jackie woerlee heeft de ziekte van crohn
Foto:

Maar radeloos is ze vooral over hoe ze komende maanden moet doorkomen als ze in haar huis met enkel glas de thermostaat niet omhoog durf te draaien: "Beste Burgemeester, wat kan ik als chronisch zieke Amsterdammer met een minimum-inkomen nog doen?"

Jackie is een van de Amsterdammers die reageerde op de oproep om je eigen vraag over de koopkrachtcrisis voor te leggen aan de burgemeester. Vanavond in Het Gesprek met de Burgemeester  buigt Halsema zich over een selectie  van de vragen die zijn binnengekomen. Het Gesprek is vanavond om 19.15 uur te zien op AT5, en 's avonds ook te bekijken op de site en de app.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]