Ga naar Content

Proef op de som: kunnen Vennepers de verleiding van impulsaankopen weerstaan?

Steeds meer mensen moeten op hun uitgaven letten. Dat betekent: bewust boodschappen doen. Dus thuis een lijstje maken en vooral geen spullen kopen die je niet nodig hebt. Maar, kunnen Vennepers dat wel?

Wat gooiden Vennepers toch in hun mandje terwijl het niet op hun lijstje stond? Kauwgom, wasmiddel en frisdrank blijken guilty pleasures. "Was niet nodig, maar toch gekocht. Deze keer."

NH 360° Nieuw-Vennep

De inflatie stijgt tot grote hoogte en energie is bijna niet meer te betalen. In de aanloop naar Prinsjesdag vraagt NH Nieuws zich af hoe Noord-Hollanders het hoofd boven water houden. Daarom zijn we de komende dagen in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep om te onderzoeken de afgekalfde koopkracht u raakt. Vanuit alle kanten: 360 graden.

Het overgrote deel van het winkelend publiek in winkelcentrum de Symfonie heeft een boodschappenlijstje bij zich, of werkt een lijstje uit het hoofd af. "Ik ga niet extra dingen doen, waarvan ik denk dat is niet nodig" en "Dat kan nu niet meer", zijn enkele reacties. 

Enkele winkelende mensen hoeven niet op de kleintjes te letten. Die mazzelaars kunnen nog steeds in hun mandje gooien wat ze maar willen hebben. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play