Ga naar Content

Meer grip op uitgaven met contant geld uit de muur: "Is om boodschappen te doen"

Eerlijk is eerlijk: betalen met een tikkie, pinpas of creditcard is voor de meeste mensen makkelijker en sneller dan contant afrekenen. Toch is er nog altijd behoefte aan cash, zo blijkt uit de geldautomaten in het straatbeeld: "Dan heb ik deze week wat meer overzicht."

Cash als controlemiddel in Nieuw-Vennep - NH Nieuws

"Om boodschappen te doen", antwoordt een Venneper als hem wordt gevraagd waarom hij briefgeld opneemt. Hij erkent dat het makkelijker is om met een kaart te betalen, maar ik wil wat meer overzicht."

Eerste keer in maanden

Waar hij wel al soms geld uit de muur haalde voor kleine uitgaven, heeft hij nu voor het eerst een groter bedrag opgenomen. "Het is de eerste keer in maanden dat ik weer eens pin, maar de prijzen stijgen nogal, dus je moet er wel mee bezig zijn."

Ook een vrouw die geld opneemt bij de Geldmaat voor het winkelcentrum zegt op de kleintjes te letten: "Je let nu overal op, vooral op de aanbiedingen en dat gaat makkelijker met een paar tientjes contant geld in je zak."

NH 360° Nieuw-Vennep

De inflatie stijgt tot grote hoogte en energie is bijna niet meer te betalen. In de aanloop naar Prinsjesdag vraagt NH Nieuws zich af hoe Noord-Hollanders het hoofd boven water houden. Daarom zijn we de komende dagen in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep om te onderzoeken de afgekalfde koopkracht u raakt. Vanuit alle kanten: 360 graden.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]