Ga naar Content

Viswedstrijd in Heemskerk voor kids en ouders voor vierde keer succesvol

Samen met je vader, moeder, opa of oma strijden tegen andere kinderen in een viswedstrijd: In Heemskerk gebeurt het al jaren en vandaag stond de vierde editie op de agenda. Hengelsportvereniging Het Snoekje is blij dat ze dit kunnen organiseren voor de lokale jeugd. 

Ondertussen is het een beetje traditie geworden dat kinderen samen met hun ouders, opa, oma of zelfs buurman de strijd met elkaar aangaan tijdens de viswedstrijd. De enthousiaste vismeester Theo Willemse is blij dat het initiatief zo goed wordt ontvangen. "Ik mag ook hopen dat het heel lang zo zal blijven!"

Het idee is volgens de vismeester ontstaan door de manier waarop kinderen opscheppen tegen elkaar over hun ouders en diens viskunsten. "De kinderen zeggen altijd: 'Mijn vader vangt grotere vissen dan jouw vader!' Dan zeg ik gewoon: laat maar zien, neem je vader maar mee."

Tekst gaat door onder het videoverslag:

Vissen met familie in Heemskerk - NH Nieuws

Een jongetje die met zijn vader op de kade zit aan het Weverskwartier vertelt wat hij van de wedstrijd vindt. "Leuk! Ik ben al een keer tweede geworden en toen vond ik het ook al leuk. Gewoon naar buiten gaan met mijn vader is ook al leuk."

Volgens Willemse heeft de wedstrijd ook echt een buurtfunctie. "We verbinden dus de ouders met de kinderen. We proberen te promoten dat de kinderen buiten zijn en de ouders dus ook."

Tekst gaat door onder de foto.

Foto:

Michel Zwaga van het buurthuis verzorgt met zijn bakfiets koffie, thee en limonade. Hij bevestigt dat de viswedstrijd echt wat doet voor de buurt. "Het is de verbinding, de gezelligheid en om elkaar beter te leren kennen. Ook om de leefbaarheid te bevorderen."

Eén van de vaders langs de waterkant is blij dat hij deze middag kan delen met zijn zoon. "Ik besmet hem er een beetje mee en hij vindt het leuk, dat is het belangrijkste."

De viswedstrijd is voor iedereen toegankelijk en voor kinderen die geen eigen hengel hebben, heeft hengelsportvereniging Het Snoekje gelukkig eentje te leen. "We betalen dit geheel uit eigen zak en zeggen: kom lekker gratis vissen, maak je niet druk!"

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]