Ga naar Content

Witte Leeuwinnen scheppen torenhoge verwachtingen: "In het linkerrijtje eindigen"

Ondanks dat de vrouwen van Telstar als nieuwkomer hun opwachting maken in de eredivisie, willen ze alles behalve het lelijke eendje zijn. Dominique Bruinenberg keerde deze zomer terug in Velsen-Zuid en wil meteen hoge ogen gooien met Telstar, dat in 2017 van het hoogste podium verdween. "We willen in het linkerrijtje eindigen", zegt een ambitieuze Bruinenberg. 

Dominique Bruinenberg wil hoge ogen gooien met Telstar - NH Nieuws

Aan het begin van het jaar werd bekend dat Telstar weer zou terugkeren in de eredivisie voor vrouwen. De club versterkte zich met Dominique Bruinenberg, die in 2011 in de eredivisie debuteerde bij Telstar. De middenvelder vertrok in 2015.

Na verschillende buitenlandse avonturen bij AGSM Verona (Italië), Everton (Engeland) Sunderland (Engeland) en SC Sand (Duitsland) vond de inmiddels 29-jarige speelster het deze zomer tijd voor een terugkeer op het oude nest. "We trainen nu vaker en we hebben alles wat er nodig is om te presteren", noemt Bruinenberg de professionalisering die ze bij Telstar ziet.

Tekst loopt door onder de video.

Dominique Bruinenberg is blij met terugkeer naar Telstar - NH Nieuws

Bruinenberg merkt dat het vrouwenvoetbal in Nederland in de lift zit. Dat is een goede ontwikkeling volgens de aanvallende middenvelder. "De populariteit van de sport is erg toegenomen. Ieder jaar komen er ervaren speelsters terug naar Nederland en tegelijkertijd blijft de doorstroom van talenten niet stilstaan. Op die manier neemt de kwaliteit toe. Het zijn dus allemaal positieve ontwikkelingen voor het vrouwenvoetbal."

''Ieder jaar keren er ervaren speelsters terug naar Nederland en tegelijkertijd blijft de doorstroom van talenten niet stilstaan''

Telstar-aanvoerder Dominique Bruinenberg

Inmiddels zetten steeds meer clubs een vrouwentak op. De vrouwencompetitie groeide afgelopen zomer van negen naar elf clubs. Behalve Telstar is ook Fortuna Sittard nieuw in de eredivisie. FC Utrecht is de twaalfde club die graag op korte termijn mee wil gaan doen. 

Komend weekend is de eerste speelronde. Ajax opent vrijdag het seizoen thuis tegen Fortuna Sittard. Telstar reist af naar Den Haag en VV Alkmaar ontvangt regerend landskampioen FC Twente.

Later deze week komt vrouwenteam van VV Alkmaar op nhsport.nl aan het woord. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52