Start van hoofdcontent

GOOISE MEREN

nl

Geen tsunami aan deelscooters: Gooise Meren gaat deelvervoer reguleren

14 september 2022, 14.11 uur · Door Sjoerd Stoop

Gooise Meren gaat de toename van het aantal deelscooters binnen de gemeentegrenzen aan banden leggen. Nog dit jaar moeten er regels en een vergunningensysteem komen om er voor te zorgen dat het aantal aanbieders van deelscooters beperkt blijft.

Foto: Deelscooter Go Sharing - Go Sharing

Gooise Meren heeft nu ongeveer een maand verspreid over de gemeente deelscooters en deelfietsen staan. Het zijn er zo'n honderd. Ze moeten er voor zorgen dat bewoners en bezoekers makkelijker van a naar b kunnen komen en vooral daarbij ook de auto laten staan.

De scooters stonden er nog maar net of er waren al zorgen over rommel en overlast. De vrees was dat de vele scooters lukraak overal worden neergezet en dat zorgt voor overlast en een rommelig straatbeeld. Volgens de politiek ook geen gekke gedachte: buurgemeente Hilversum heeft al langer zulke deelscooters en al snel waren er veel klachten over de scooters die her en der geparkeerd staan en stoepen blokkeren.

Deelscooters aan banden

Daarnaast leefde de zorg dat veel meer bedrijven zulke deelscooters gaan neerzetten. Dat kan ook, omdat er nu nog geen vergunning nodig is om als bedrijf zulke scooters te plaatsen.

Dat gaat veranderen. Nog dit jaar komen burgemeester en wethouders met een voorstel naar de gemeenteraad om de groei van het aantal deelscooters te reguleren. Dat is ook nodig, omdat de gemeente aangeeft al met meerdere bedrijven contact te hebben die ook hebben aangegeven deelscooters te willen plaatsen.

Hoe de gemeente gaat voorkomen dat de deelscooters niet zorgen voor een verrommeling van het straatbeeld is niet duidelijk. De gemeente benadrukt nog altijd dat er geen afspraken zijn over waar scooters wel en niet geplaatst mogen worden. Verder geeft de gemeente aan de deelscooters juist ook de ruimte te willen geven, omdat ze 'slim en duurzaam' zijn.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]