Ga naar Content

Eemnes zal omgekeerde vlaggen op Veteranendag uit respect verwijderen

Sinds half juli zijn de omgekeerde vlaggen in Eemnes op allerlei plekken te zien. Protesterende boeren laten zo hun stem horen. De gemeente Eemnes heeft de vlaggen tot nu toe lange tijd gedoogd. Maar op 14 september zullen de vlaggen dan toch worden verwijderd, uit respect voor de veteranen op BEL Veteranendag. 

Foto: NH Nieuws

De gemeente en boerenorganisaties waren nog altijd in overleg over het moment dat de vlaggen nu echt moeten worden verwijderd. Duidelijk is dat op 14 september de vlaggen zullen worden weggehaald. "Uit respect voor de Veteranen haalt de gemeente de omgekeerde vlaggen daarom weg", aldus de gemeente.

"De vlaggen zijn door protesterende boeren opgehangen aan lantaarnpalen en andere objecten in de openbare ruimte. De gemeente is van mening dat iedereen het recht heeft om op te komen voor hun belangen. Daarom zijn de vlaggen lange tijd gedoogd", laat de gemeente weten.

Lees ook

Respect 

Uitingen van protest aan gemeentelijke eigendommen zijn in principe niet toegestaan. Eerder kwam Eemnes al met het verzoek aan de boeren om de ondersteboven hangende Nederlandse vlag weg te halen, wat meerde malen niet gebeurde. 

Over de omgekeerde vlaggen kwamen bij de gemeente in de afgelopen maanden zowel steunbetuigingen als klachten binnen. Onder de klachten meldde zich militairen en veteranen, zij stoorde zich hieraan. De vlaggen bij het gemeentehuis werden na de meeste klachten verwijderd. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]