Ga naar Content

Vennepers laten 'betere koekwerk' links liggen bij ronde door steeds duurdere supermarkt

Waar de boodschappen alsmaar duurder lijken te worden, zoekt het winkelend publiek in Nieuw-Vennep naar een manier om onder een peperduur winkelmandje uit te komen. Zo laten ze 'het betere koekwerk' links liggen en gaan ze op zoek naar 'de leuke aanbiedingen'.

Vennepers letten op centen bij boodschappen doen - NH Nieuws

"Nu heb ik dan een leuke aanbieding gescoord, een waterbesparende douchekop die online aan de prijs was, heb ik hier redelijk goedkoop op de kop weten te tikken", vertelt een voorbijganger. Een ander laat weten luxeproducten niet mee naar huis te nemen: "Het is gewoon noodzaak in deze tijd."

Prijzen door het dak 

Ruim een week geleden werd bekend dat de inflatie landelijk tot een recordhoogte van 12 procent is gestegen. De energieprijzen gaan door het dak en ook boodschappen worden duurder. Ook leden van het NH Nieuws-panel maken zich grote zorgen: "Ik heb moeite de eindjes aan elkaar te knopen", reageert Marco uit Haarlem vanochtend. 

NH 360° Nieuw-Vennep

De inflatie stijgt tot grote hoogte en energie is bijna niet meer te betalen. In aanloop naar Prinsjesdag vraagt NH Nieuws zich af hoe Noord-Hollanders de eindjes aan elkaar knopen. Daarom zijn we de komende dagen in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep om te onderzoeken of jij ook minder te besteden hebt. Vanuit alle kanten: 360 graden.

Naast de koopjesjagers in winkelcentrum De Symfonie zijn er vanochtend ook mensen die zich niks aantrekken van de prijsstijgingen: "Of er nou dingen duurder zijn geworden dan eerst, ik heb het toch nodig. Ik koop het daarom dus gewoon."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]