Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Ook Amsterdamse ijshockeyvereniging vreest voor sluiting De Westfries in Hoorn

15 september 2022, 07.00 uur · Aangepast 15 september 2022, 09.51 uur · Door Ramon Besseling & Lisa Arnold

De Amsterdamse Studenten IJshockey Vereniging Thor hoopt dat ijsbaan De Westfries in Hoorn binnenkort heropend wordt. Door de hoge energieprijzen blijft de baan mogelijk langer dicht. Dat zou betekenen dat het nieuwe team van Thor niet kan spelen vanwege een ruimtegebrek aan ijsbanen in Amsterdam.

Foto: IJsbaan De Westfries in Hoorn - Optisport

De exploitant van de Westfries in Hoorn, Optisport, werd onlangs geconfronteerd met een enorme stijging van de energieprijzen. Hierdoor kampt ze met een extra kostenpost van 400.000 euro die ze zelf niet kan ophoesten. Daarom ziet het ernaar uit dat ijsbaan de Westfries voorlopig niet geopend wordt.

De beheerder heeft een brandbrief gestuurd aan de gemeente voor de hoge energiekosten. "Het is onze laatste strohalm", vertelde Jakko Jan Leeuwangh van Optisport eerder aan NH Nieuws. "Er moet nu hulp komen, anders gaat het helemaal fout."

Tijdsloten gekocht

En nu hoopt de Amsterdamse Studenten IJshockey Vereniging Thor dus ook dat de ijsbaan binnenkort heropend. "Wij hebben sinds vorig seizoen plannen om een extra team te starten (Loki Amsterdam, red.). Het was echt onmogelijk om die op de Jaap Edenbaan in Amsterdam te krijgen", zegt Sergio Bondietti, voorzitter bij de ijshockeyvereniging.

De vereniging heeft bij de ijsbaan tijdsloten gekocht en die verdeeld onder alle teams. "Zo speelt ieder team twee of drie wedstrijden in Hoorn, zodat we er een extra team bij kunnen krijgen. Maar als de Westfries dichtblijft, dan kunnen wij praktisch het hele nieuwe team afzeggen en alle net aangetrokken leden teleurstellen."

Bondietti: "Dit zou ook echt een grote klap voor het budget van de vereniging zijn. Net nu we eindelijk weer wat konden groeien."

Onduidelijkheid over sluiting

Het is nog onduidelijk of en hoe lang de Westfries dichtblijft. Volgens Bondietti is het de bedoeling dat 2 oktober het nieuwe team begint. "Bij de ijshockeybond moeten er wel stappen genomen worden neem ik aan, want er dreigen in Nederland meer banen te sluiten."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]