Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Ajax-coach Schreuder verwacht lef van zijn spelers: "De beste tegenstander"

12 september 2022, 19.40 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Een heerlijke Europese clash voor Ajax dinsdagavond in de Champions League. Aan de andere kant van Het Kanaal treffen de Amsterdammers Liverpool. "We spelen tegen de beste tegenstander uit deze poule."

Foto: Alfred Schreuder - Pro Shots / Toon Dompeling

"Wij willen echt ons eigen spel spelen", vertelt Alfred Schreuder op de persconferentie over de ontmoeting tegen Liverpool. "We hebben straks nog een teammeeting, maar we gaan niks veranderen."

Onderschatting

Liverpool draait nog niet echt lekker dit seizoen. In de competitie vinden we de ploeg van Jürgen Klopp terug op plek zeven. En de start in de Champions League was zeer beroerd met een 4-1 nederlaag tegen Napoli. Toch wil Schreuder niets weten van onderschatting. "Ik verwacht dat het gaat stormen morgen." Ajax won vorige week zeer overtuigend met 4-0 van Rangers FC.

In dat opzicht neemt Ajax het op een ideeal moment op tegen de The Reds, gezien het feit dat de Amsterdammers zelf in uitstekende vorm verkeren. Zo veegden de Ajacieden afgelopen weekend sc Heerenveen met een 5-0 overwinning van de mat. 

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Ajax - Heerenveen - Pro Shots / Toon Dompeling

Tadic

Naast Schreuder op de persconferentie zat Dusan Tadic. En waar Ajax het uitstekend doet, daar verkeert de aanvoerder in een mindere fase. Sinds de komst van Steven Bergwijn is Tadic verhuisd naar de rechterkant. En daar moet de Serviër zichtbaar wennen. "Soms speel je minder, soms beter. Nu na drie wedstrijden heb ik meer gevoel bij deze positie." Afgelopen weekend tegen Heerenveen gaf Tadic drie assists 

Over de opstelling liet Schreuder niks los. Grote vraag is wie er in de spits staat bij de landskampioen. De afgelopen twee wedstrijden koost de Ajax-coach voor Mohammed Kudus, maar die weken daarvoor stond Brian Brobbey in de punt van de aanval. 

Liverpool - Ajax begint morgenavond om 21.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52