Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Medewerker Jacco ziet zijn geliefde bollenloods in rook opgaan: "Klote met zeven o's"

12 september 2022, 11.08 uur · Aangepast 12 september 2022, 13.35 uur · Door Priscilla Overbeek

De brand in een bollenloods aan de Herenweg in Heemstede heeft grote schade in de hallen aangericht. Medewerker Jacco van de Berg kijkt machteloos toe hoe het bedrijf, waar hij al jaren met veel plezier werkt, in vlammen opgaat. "Dit overkomt altijd een ander en nu ben je zelf de zak."

Medewerker Jacco vertelt over brand - NH Nieuws

Medewerker Jacco van de Berg werkt al bijna z'n hele leven bij het bollenbedrijf in Heemstede. Zichtbaar geëmotioneerd vertelt hij aan verslaggever Bart van Zutphen hoe hij samen met een collega de brand vanmorgen ontdekte.

"Toen ik rond half zeven op mijn werk aankwam, zei een collega dat er een brandje in de loods was ontstaan. Nadat we ontdekten waar de brand vandaan kwam, zijn we direct begonnen met blussen."

Volgens Jacco is de brand ontstaan in een van de koelcellen. "We kregen de brand zelf niet onder controle. De bollen zijn opgeslagen in kratten van hout en plastic. Door het piepschuim in de wanden greep het vuur snel om zich heen. Dit is op z'n Hollands gezegd klote met zeven o's"

Deel loods verwijderd

De brandweer is momenteel bezig met het verwijderen van een deel van de loods, zodat het vuur zich niet verder kan verspreiden. 

Tekst gaat door na Tweet.

Om bij de brandhaard te komen, moeten de koelcellen eerst uit elkaar worden getrokken. Hierdoor kunnen het vuur en de rook opnieuw oplaaien, legt Dick Kol uit, woordvoerder van de veiligheidsregio. "We zijn nog uren bezig en zijn de brand nog lang niet meester. Om de brand beter te kunnen bestrijden, gaan we zo met een robot naar binnen."

Wakker van stank

Verslaggever Niels van Steijn vertelt dat omwonenden vanochtend wakker werden van de stank. "Toen we naar buiten keken, zagen we een gigantische rookwolk. We zijn er niet bepaald gerust op: onze huizen staan op zo'n twintig meter afstand van de brand."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]