Ga naar Content

Voor zus of secretaresse de Amstel induiken: zwemmers halen geld op voor kankeronderzoek

De eerste editie van de sponsorzwemtocht Swim to Fight Cancer Amstel heeft gisteren bijna 70.000 euro opgeleverd. Twintig teams, waaronder een groep leerlingen en een afvaardiging van de gemeente Ouder-Amstel, zwommen in estafette van Ouderkerk aan de Amstel naar Amstelveen. 

De eerste editie van Swim to Fight Cancer in de Amstel van Ouderkerk naar Amstelveen - Foto:

"We doen met onze oude klas mee omdat mijn tweelingzusje aan kanker is overleden", vertelt Imani voordat ze de sprong in het diepe waagt. Haar zusje Zoë overleed twee jaar geleden aan hersenkanker. Het geld dat met de sponsorzwemtocht wordt opgehaald, wordt besteed aan onderzoek naar en de ontwikkeling van behandelmethoden.

Ondanks het beladen thema van de sponsortocht zit de stemming er bij haar en de andere voormalig groepachters van de Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind goed in.  "Ik denk dat het heel gezellig wordt", roept een van leerlingen. "Eigenlijk wilden we vorig jaar al meedoen, maar toen ging het niet door. We zitten nu wel allemaal op andere middelbare scholen, maar toch is het gelukt om allemaal mee te doen vandaag en 7.200 euro op te halen", vertelt ze trots.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook burgemeester van Ouder-Amstel Joyce Langenacker maakt de nodige meters, onder andere met een secretaresse van de gemeente in gedachten. "Ze wordt niet meer beter", zegt ze voor de camera van AAN! en NH Nieuws.

"Dat is een extra motivatie om vandaag deel te nemen." Ook privé heeft de burgemeester 'van iemand met kanker afscheid moeten nemen', schreef ze eerder. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De stichting Fight Cancer organiseert deze maand in totaal op twaalf plekken in het land sponsorzwemtochten met in totaal bijna vierduizend deelnemers. Op 18 november staat de editie in Haarlem op de agenda. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]