Samenvatting: Den Helder moet felbegeerde Supercup aan dominant Grasshoppers laten

De basketbalsters van Den Helder Suns hebben de Supercup verloren van bekerwinnaar Grasshoppers. De opponent uit Katwijk nam al snel een voorsprong en gaf deze in het restant van het duel niet meer uit handen: 75 - 86.

Samenvatting: Den Helder Suns - Grasshoppers - NH Sport/Frank van der Meijden

Den Helder, de landskampioen, nam het in de eigen Sporthal Sportlaan op tegen Grasshoppers. De Katwijkers waren de bekerwinnaar afgelopen seizoen. De thuisploeg kon in het eerste kwart nog goed bijblijven, maar had erg veel moeite met een uiterst effectief Grasshoppers. Na het eerste kwart was het gat nog klein: 14-18. Mede door meerdere driepunters van Mecx van Linge en succesvolle vrije worpen van nieuwkomer Iris Vennema bleef Suns in het spoor.

Tekst gaat verder onder de video

Iris Vennema was ondanks de nederlaag een van de uitblinkers bij Suns - NH Sport/Frank van der Meijden

De zussen Sonja en Karin Kuijt scoorden veel punten en daardoor werd de marge groter bij de rust: 35-45. Grasshoppers bleef de bovenliggende partij en breidde de voorsprong ook in het derde kwart uit tot 54-67. De basketbalsters van coach Mario Bennes probeerden het tij nog te keren in het laatste gedeelte van de wedstrijd, maar de marge was te groot. Daardoor pakt Grasshoppers al vroeg in het seizoen de eerste prijs. Uiteindelijk stond de 75-86 eindstand op het bord en bij Suns was Vennema topscorer met twintig punten.

Later volgt op deze website een samenvatting van de wedstrijd.

Suns-coach Mario Bennes: " Dit is een tik, maar ik ben niet knock-out" - NH Sport/Frank van der Meijden