Ga naar Content

Alsnog meedoen aan Dam tot Damloop? Win een van de laatste startbewijzen

Nog acht dagen en dan barst het grootste hardloopevenement van Nederland los. Via NH Sport maak je kans om last-minute nog mee te doen aan de Dam tot Damloop. 

Ronald Schröer is alle jaren van de partij bij de Dam tot Damloop - Foto: NH Sport

Het is voor het eerst sinds 2019 dat de Damloop van Amsterdam naar Zaandam weer gelopen wordt. Naar verwachting 40.000 deelnemers staan zondag 18 september aan het vertrek op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. 16,1 Kilometer verder ligt de finishstreep in de Peperstraat in Zaandam. NH Sport zendt de wedstrijd live op televisie uit.

NH Sport zendt de wedstrijdloop 18 september van 10.00 tot 11.30 uur live uit op tv. De commentatoren zijn Edward Dekker en Roy van Eekelen.

Van 13.00 tot 15.00 uur kun je in een rechtstreekse tv-uitzending naar de verrichtingen van de vele duizenden recreatieve lopers kijken. Presentatie: Erik-Jan Brinkman.

Mensen die nog geen startbewijs hebben, kunnen dankzij NH Sport tóch mee te doen. Marathonloper Ronald Schröer, in 2019 zestiende in 49 minuten en 24 seconden, legt uit hoe.

Tekst gaat verder onder de video.

Loop net als Ronald Schröer de Dam tot Damloop - NH Sport / Thomas Brood

De vrouwen topatleten worden om 10.19 uur als eerste weggeschoten. De mannen volgen zes minuten later. Daarna is het de beurt aan de duizenden recreatieve lopers. 

Vanwege de coronamaatregelen ging de Damloop in 2020 en 2021 niet door. De laatste editie werd in 2019 gewonnen door Evaline Chirchir in 50 minuten en 32 seconden. Ze bleef daarmee de eerste man, Solomon Berihu, voor.

Kijk hieronder de samenvatting uit 2019. Tekst gaat verder onder de video.

Samenvatting Dam tot Damloop 2019 - NH Sport

Organisator Le Champion brak de editie van 2019 voortijdig af. Door de hoge temperaturen was het niet verantwoord om de duizenden lopers het parcours van Amsterdam naar Zaandam af te laten leggen. Door de hitte werden mensen onwel en er was niet voldoende hulpverlening om de wedstrijd veilig af te maken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52