Ga naar Content

Half zieke David Min schiet Telstar naar winst: "Lekker geplaatst balletje"

Slechts één training had David Min afgelopen week in de benen. De lange invaller uit Zaandam lag afgelopen week een aantal dagen ziek op bed, maar hij maakte wel diep in blessuretijd de enige treffer namens Telstar tegen Almere City, 0-1. "De timing kan niet beter." 

Matchwinner David Min over zijn treffer in blessuretijd - NH Nieuws

De overwinning voor Telstar was dik verdiend. Vele kansen kreeg de ploeg van trainer Mike Snoei, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk werd invaller David Min in de 96e minuut diep gestuurd en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal onberispelijk binnen. "Het was een lekker geplaatst balletje."

Magere productie

De goal van Min is pas de vijfde treffer voor Telstar dit seizoen. Dat is te weinig, beaamt ook Snoei. "Daar moeten we gewoon nog harder aan werken." De wedstrijd tegen Almere City was de zesde speelronde van dit seizoen. 

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Mike Snoei over de magere doelpuntenproductie van Telstar dit seizoen - NH Nieuws

RKC

Via de jeugd van Fortuna Wormerveer kwam Min bij RKC terecht. In Waalwijk speelde de 23-jarige spits vijf wedstrijden in de eredivisie. Op jacht naar meer speelminuten verhuurden de Waalwijkers hem aan Telstar. Door wat fysieke tegenslag staat Min pas op twee invalbeurten bij de Velsenaren, maar dat gaat nu veranderen volgens de matchwinner tegen Almere City.

Tekst loopt door onder de video.

RKC-huurling David Min wil zichzelf laten zien bij Telstar - NH Nieuws

Dankzij de goal van Min stijgt Telstar nu naar plek dertien op de ranglijst. Volgende week vrijdag ontvangen de Witte Leeuwen Heracles Almelo in Velsen-Zuid. Uiteraard weer live te volgen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52