Ga naar Content
Amsterdam

Politie bedankt redders van moeder en kinderen uit te water geraakte auto

9 september 2022, 18.57 uur · Aangepast 9 september 2022, 21.05 uur
Door: AT5 · Foto: Murat Esenkaya

Automobilisten die gisteren in de buurt van de A10 reden hebben een heldenrol gespeeld. Dat blijkt uit een bericht van de politie op Instagram. 

Rond 11.00 uur verloor een bestuurder van een auto de macht over het stuur. De auto, waar ook haar twee kleine kinderen in zaten, belandde ondersteboven in het water en vulde zich ook nog eens snel met water. 

"Bestuurders die het drama voor hun ogen zien voltrekken, bedenken zich geen moment"

politie

"Bestuurders die het drama voor hun ogen zien voltrekken, bedenken zich geen moment", schrijft een agent in het Instagram-bericht. "Zij rennen uit hun voertuigen en duiken het water in. De mannen weten de auto met vereende krachten op zijn zijkant te duwen. Met man en macht wordt tevergeefs geprobeerd ruiten in te slaan en de deuren te openen, terwijl de auto voller en voller met water loopt."

Een van hen lukt het uiteindelijk om een ruit in te slaan. Van de moeder is in eerste instantie alleen nog een hand te zien. Een van de kinderen ligt nog met zijn hoofd onder water. Uiteindelijk lukt het om de drie uit de auto te halen. Daarna komen de hulpdiensten aan. De mannen beseffen volgens de agent eerst niet wat ze gedaan hebben.

"Zonder hun hulp zouden de moeder en haar kinderen dit niet naverteld hebben"

politie

"Als het effect van de adrenaline weg ebt en zij zichzelf en elkaar horen zeggen wat zij met elkaar hebben gedaan, druppelt het besef langzaam binnen. Zonder hun hulp zouden de moeder en haar kinderen dit niet naverteld hebben", schrijft de agent. "De eerste stoere man breekt en de anderen vechten ook tegen hun tranen. Slachtofferhulp ontfermt zich over hen."

De moeder en kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De automobilisten die hen hebben gered mochten mee naar het politiebureau, waar de goede afloop werd gevierd. De moeder hoopt de mannen snel te ontmoeten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]