Ga naar Content

Brandweerkorpsen in Enkhuizen gaan strijd aan tijdens landelijke wedstrijden

Een groot spektakel vandaag bij de Krabbegatsluis van Enkhuizen. De brandweer was daar niet echt bezig met een incident, maar met de landelijke brandweerwedstrijden die daar werden gehouden.  

In de Krabbegatsluis werd een gasexplosie op een schip nagebootst met lotusslachtoffers. De brandweerlieden moesten zich van hun beste kant laten zien. Een jury beoordeelde de brandweerlieden individueel en als groep van een kazerne.

Elk jaar worden deze wedstrijden georganiseerd. Praktijksituaties worden dan zo realistisch mogelijk nagebootst. Alle elementen van het brandweervak kunnen voorbijkomen. Het is dus niet alleen een brand blussen.

In de finale vandaag stonden zes brandweerploegen tegenover elkaar. Twee uit Gelderland, eentje uit Rotterdam, twee uit Brabant en eentje uit Noord-Holland. Ze strijden samen om de eerste plek in de hoofdklasse.

Teambuilding

De wedstrijden zorgen er niet alleen voor dat de vaardigheden van de brandweerlieden worden getest en ze feedback krijgen. Ze kunnen ook naar het werk van andere korpsen kijken en het draagt ook bij aan teambuilding van de brandweerkorpsen.

De winnaar van de wedstrijd was het brandweerkorps uit Waardenburg. Hun brandweerlieden vielen ook individueel in de prijzen. De post uit Beverwijk (Noord-Holland) werd tweede. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]